Γιορτη της Μητέρας: Η ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας

Οι φωτογραφίες με τη γιαγιά, τη μητέρα και την κόρη της

Μια συγκινητική ανάρτηση για τη Γιορτή της Μητέρας έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Facebook. 

Με δύο προσωπικές της φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται με τη μητέρα, τη γιαγιά της και την κόρη της, η κ. Σακελλαροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα για τη σημερινή μέρα. 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της είχε την ευτυχία να γευτεί την ιδιαίτερη σχέση με καθεμιά από αυτές και να συνειδητοποιήσει πόσο μας καθορίζει ο μητρικός δεσμός και πόσο επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τον κόσμο. 

«Βιολογική ή θετή, η μητέρα είναι εκείνη που παρέχει προστασία, ασφάλεια, αγάπη, στοργή, αυθεντία, εκείνη που συνενώνει με τον μοναδικό της, κάθε φορά, τρόπο, το σωματικό, το ψυχικό και το κοινωνικό στοιχείο, τα οποία δομούν τον σύνθετο εαυτό μας. Είναι εκείνη στην οποία αναφερόμαστε, συνειδητά ή ασυνείδητα, σε κάθε στιγμή της ζωής μας, εκείνη που συνεχίζει να είναι δίπλα μας ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πια», σημειώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι φέτος γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας σε πρωτοφανείς συνθήκες πανδημίας που κάνουν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο της. 

«Εργαζόμενες μητέρες με μικρά παιδιά στο σπίτι και αυξημένες επαγγελματικές και οικιακές υποχρεώσεις, ηλικιωμένες ή ευπαθείς μητέρες και γιαγιάδες απομονωμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, επωμίσθηκαν μεγάλο ψυχικό φορτίο αυτό το διάστημα. Νιώθουμε τις αγωνίες και τους φόβους τους, συμμεριζόμαστε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, σεβόμαστε και τιμάμε την αντοχή, το σθένος και την ανιδιοτελή τους προσφορά. Αντλούμε δύναμη από την παρουσία τους και αισιοδοξία από το παράδειγμά τους. Κάθε μέρα είναι δική τους», καταλήγει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top