Μητσοτάκης: Αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων στη Marfin

Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση για την καταβολή 2, 24 εκατ. ευρώ  

Το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα 10 χρόνια από την εγκληματική ενέργεια στη Marfin  

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. 

Μητσοτάκης για Marfin: Έγκλημα δίχως τιμωρία – Ποτέ ξανά

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν πάει ο Τσίπρας στην εκδήλωση για τα θύματα της Marfin 

ΣΥΡΙΖΑ: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 

Για απόφαση μετά την κατακραυγή μίλησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποκριτική παράσταση»:  

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin.
 
Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς.
 
Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο. 
 
Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top