Βολές Τσίπρα κατά Μητσοτάκη: Γιατί μόνο τρίμηνη η παράταση για α' κατοικία;

Αιχμή για πρόωρες εκλογές και «σχέδια για απόδραση»  

«H μόνη είδηση που βγήκε σήμερα είναι η παράταση για τρεις μόνο μήνες της προστασίας της πρώτης κατοικίας» τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ενώ για τη σύγκριση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τη  συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους θεσμούς για τα κόκκινα δάνεια, υποστήριξε: 

Μητσοτάκης σε Βουλή: Θα είναι δραματικές οι συνέπειες της κρίσης

«Το κάνετε αυτό γνωρίζοντας ότι και εσείς είχατε ένα πλαίσιο. Είχαμε πάρει παράταση μέχρι τέλος του 2019 να κατατεθεί επαρκές πλαίσιο, Δεν είχαμε πάρει παράταση για να καταργηθεί η προθεσμία».

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας για την παράταση: Τρίμηνη γιατί; Σε τρεις μήνες θα έχουν τελειώσει η ύφεση και τα προβλήματα στην αγορά;». Επέκρινε για το ίδιο ζήτημα την  κυβέρνηση γιατί δεν έκανε δεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση έως το τέλος του χρόνου, επισημαίνοντας ότι και μετά από τρεις μήνες δεν θα έχουν σταματήσει τα προβλήματα της αγοράς. «Προφανώς την 1η Αυγούστου -εκτός αν ετοιμάζετε σχέδια να αποδράσετε- το πρόβλημα θα είναι εδώ», ανέφερε, σε μια αιχμή για τα συνεχιζόμενα σενάρια για πρόωρες εκλογές.    

Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βουλή με μάσκες, γάντια και πλεξιγκλάς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης κατά τη δευτερολογία του ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που έβαλαν πλάτη γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά τη ζωή τους, το εισόδημά τους, την εργασία τους την επόμενη μέρα. Δεν ακούσαμε κάτι που θα μας κάνει πιο αισιόδοξους, μας είπατε ότι απλά η ύφεση θα είναι μεγάλη, δεν είστε σχολιαστής, είστε πρωθυπουργός». 

Σχολίασε στη συνέχεια τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας: «Οπρωθυπουργός έπρεπε τουλάχιστον να πει την εκτίμηση του και τα μέτρα που θα λάβει ώστε η ύφεση να μην είναι τόσο μεγάλη. Η ύφεση θα είναι τεράστια ακριβώς επειδή δεν υιοθετείται ένα πρόγραμμα εμπροσθοβαρές που θα κρατήσει ζωντανή την οικονομία ώστε να επανεκκινήσει πιο εύκολα».  
Συνεχίζοντας την κριτική του στον πρωθυπουργό, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: 

Η διόρθωση Τασούλα στη Βουλή στο ρητό του Βελόπουλου  


«Ο κ. Μητσοτάκης δεν άντεξε στη δευτερολογία του και έβγαλε τον πραγματικό του εαυτό. Όχι μόνο δεν αναγνώρισε τη στάση της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με ό,τι έκανε ο ίδιος ως αντιπολίτευση σε κρίσιμα ζητήματα, αλλά δεν έχει αναγνωρίσει τίποτα και για τις ευθύνες της παράταξής του, όχι μόνο για την περίοδο της μεγάλης ύφεσης 2010-14, αλλά και όταν αφήσατε τη χώρα με έλλειμμα πάνω από 30 δισ. ευρώ την περίοδο πριν», είπε.  Τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη στάση των πολιτών στην πανδημία «για να εμφανιστεί ως τροπαιούχος».


«Δεν είναι σοβαρή στάση ηγέτη να προσπαθεί με εξόφθαλμο τρόπο να οικειοποιηθεί τις συλλογικές θυσίες», επισήμανε ακόμα ενώ χαρακτήρισε «αυτονόητο» ότι έπρεπε να γίνει lockdown «όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη το είχαν κάνει και όταν στη γειτονική Ιταλία  ήδη υπήρχαν τόσοι θάνατοι». 


«Λέτε ότι δώσατε 24 δισ. Ευρώ, πού είναι αυτά τα λεφτά; Στις πραγματικές επιχειρήσεις και τους δικαιούχους δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ», είπε για την οικονομία. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top