Την επιχορήγηση ανέργων για να γίνουν εργάτες γης ζητούν βουλευτές της ΝΔ  

Τι αναφέρουν στην ερώτησή τους προς Βρούτση – Βορίδη  

Θέμης Χειμάρας Βουλευτής ΝΔ
Ο βουλευτής της ΝΔ Θέμης Χειμάρας με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε η ερώτηση 

«Την εξέταση της επιχορήγησης άνεργων Ελλήνων πολιτών, μέσω του ΟΑΕΔ, για να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης και να μην κινδυνεύσει η αγροτική συγκομιδή», ζητούν  με ερώτησή τους ο Θέμης Χειμάρας και 10 ακόμα Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Στην κοινή ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας μαζί με 10 ακόμα συναδέλφους Βουλευτές, προτείνουν να δοθούν κίνητρα μέσω ΟΑΕΔ, σε άνεργους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα. 

Η χρόνια έλλειψη εργατών γης που παρουσιάζεται κάθε χρόνο, το ισχύον δυσμενές καθεστώς πρόσκλησής τους από τρίτες χώρες (και για το οποίο είχε κατατεθεί η υπ’αριθμόν 2814/23.12.2019 ερώτηση), σε συνδυασμό με την απαγόρευση της εισόδου εργατών από χώρες εκτός ΕΕ λόγω COVID-10, προκαλούν έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αγωνιά για την έγκαιρη συγκομιδή της παραγωγής. 

Αγωνία, η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη βεβαρημένη οικονομική και παραγωγική κατάσταση, στην οποία περιέρχεται ο αγροτικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, η εποχιακή εργασία γης είναι απαγορευτική για τους Έλληνες ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, καθώς για λίγες ημέρες εργασίας, χάνουν την κάλυψη του ταμείου ανεργίας.

Στη δήλωσή του, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

«Λίγο πριν την έναρξη της περιόδου συγκομιδής, εν μέσω πανδημίας, οι αγρότες μας δοκιμάζονται σκληρά, για μία ακόμη φορά.
Σε κοινή μας ερώτηση, μαζί με 10 συναδέλφους Βουλευτές της ΝΔ, ζητάμε άμεση και μόνιμη λύση, στο πρόβλημα έλλειψης εργατών γης. 

Η αγροτική εργασία δυο μηνών παράλληλα με το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, η επιδότηση της εργασίας γης, η απαλλαγή της επιπλέον ασφαλιστικής εισφοράς, για όσους είναι ήδη εγγεγραμένοι στον ΕΦΚΑ αγροτών, αποτελούν σημαντικά κίνητρα, ώστε άνεργοι Έλληνες πολίτες να απασχοληθούν στην εποχιακή εργασία γης.

Και παράλληλα, να μειώσουν την ανεργία δημιουργώντας έμπειρο εργατικό δυναμικό που είναι αναγκαίο για τους αγρότες της Φθιώτιδας και όλης της χώρας». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top