Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο

«Η Τουρκία επιμένει στην ίδια συμπεριφορά»

«Προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε. Oι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο».

Αυτό είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο Mega Channel, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παρουσίας τουρκικού πλοίου εντός των «ορίων» της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης μέσα στο καλοκαίρι.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέραμε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει το σχεδιασμό της, να σταματήσει τις προκλητικές συμπεριφορές απέναντι στην Ελλάδα και το Διεθνές Δίκαιο, παρά το γεγονός ότι υφίσταται κι αυτή σε έντονο βαθμό εξ όσων καταλαβαίνουμε το πρόβλημα από τον κορονοϊό στο εσωτερικό της. Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία επιμένει στην ίδια συμπεριφορά. Ακόμα και σε περιόδους εσωτερικής κρίσης, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι αντιδρά έτσι, εξάγοντας - όπως έχω ξαναπεί - ένταση κυρίως προς την πλευρά της Ελλάδας. Επομένως τίποτα δεν αποκλείεται», σημείωσε.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα από 4η Μαΐου -Τι θα γίνει με σχολεία

«Σε κάθε περίπτωση ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Είναι δεδομένη η σκοπιμότητα οριοθέτησης της δήθεν ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης, της ψευδεπίγραφης ΑΟΖ όπως λέμε, ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Περιμένουμε ή περιμέναμε, είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, να δούμε κάποια κίνηση όσο μπαίνει το καλοκαίρι», υποστήριξε.

Όσον αφορά στην κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις με αφορμή τον κορωνοϊό, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα είναι 21 (σ.σ. από 30) σχολίασε ότι «αυτό δεν δημιουργεί καμία διάθεση για εφησυχασμό ή χαλάρωση των μέτρων, αλλά αυτός ο αριθμός μας κάνει να δηλώνουμε κάποια μερική ικανοποίηση». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top