Πέτσας στο Star: Καραντίνα όπου χρειαστεί

Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης  μετά τα κρούσματα στο Κρανίδι  

Καραντίνα όπου χρειασθεί θα επιβάλλει η κυβέρνηση, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κρανίδι, όπως ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Σε καραντίνα το Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο κ. Πέτσας τόνισε  ότι «πριν 1,5 μήνα ξεκινήσαμε ασκήσεις για περιορισμό» οι οποίες αποδείχθηκαν χρήσιμες στην επιβολή καραντίνας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένους οικισμούς.     

«Όταν έχουμε περιπτώσεις συγχρωτισμού θα υπάρξει περιορισμός για να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση» για τα κρούσματα όπου έχει ιχνηλατηθεί ο κορωνοϊός. 

Υγειονομική βόμβα στο Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε περιπτώσεις όπως αυτή της δομής μεταναστών:  Προληπτικοί έλεγχοι, κατασκευή υγειονομικών σταθμών, κατασκευή σκηνών για να απομονωθούν τα κρούσματα και nα μην υπάρξει μετάδοση, περιορισμός μετακίνησης όσων αιτούνται άσυλο και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού

   
«Παράλληλη επικοινωνιακή ατζέντα έχουμε σε οικισμούς Ρομά. Αλλά πρέπει να υπάρχει εγρήγορση» τόνισε ο κ. Πέτσας.  
Σχετικά με την επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας,  στην οποία επισήμανε την υγειονομική απειλή από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλες δομές και για αυτό από τη Μεγάλη Πέμπτη ξεκινησε η ιχνηλάτηση» . 

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμα ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση και για αυτό βασιζόμαστε στην πειθώ και στην ενημέρωση σε πολλές γλώσσες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top