Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση

Δύο νέα μέτρα σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τα οποία θα ισχύουν από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (προς Τρίτη).

Κορωνοϊός: Στους 105 οι νεκροί- 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αφού ευχαρίστησε τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για τη συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ότι εξαιτιας της μειοψηφίας, αναγκαστικά λαμβάνονται δύο νέα μέτρα για το Πάσχα, τα οποία προβλέπουν διπλασιασμό του προστίμου και αφαίρεση πινακίδων.

Ειδικότερα, πολίτες που εντοπιστούν να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ και θα αφαιρούνται οι πινακίδες τους.

«Ρώτησα τον Χαρδαλιά… πού θα κάνω Πασχαλιά» και αυτός απάντησε

Επίσης, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς  ο λόγος μετακίνησης Β4, -παροχή βοήθειας σε πρόσωπο που έχει ανάγκη- , ως προς το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό. Ο λόγος μετακίνησης Β4 θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μέχρι δύο άτομα. Σε περίπτωση καταχρηστικής χρήσης της περίπτωσης Β4, οι παραβάτες θα επιβαρύνονται: ο οδηγός με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και ο συνοδηγός (αν υπάρχει) με πρόστιμο 150 ευρώ.

«Εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και θα γιορτάσουν βάσει των συνθηκών. Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε. Αποδεικνύουν κάθε μέρα εδώ και εβδομάδες τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αναφερόμενος στα ευρήματα σχετικής δημοσκόπησης, πριν ανακοινώσει τα δύο νέ μέτρα. 

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε και στον 1 στους 10 πολίτες που «δηλώνει εμμέσως πως δε θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και σε αυτούς δε συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών ή φίλων», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top