Χαρδαλιάς: Τα «ναι» και τα «όχι» για την ημέρα του Πάσχα

Ναι στους φούρνους της γειτονιάς – Όχι στα γλέντια σε αυλές,ταράτσες    

«Ο ιός δεν ξέρει από γιορτές ούτε αν είναι Πάσχα. Επαναλαμβάνω και πάλι ότι στους λόγους  μετακινήσεων δεν υπάρχει λόγος μετακίνησης σε συγγενικά πρόσωπα» προειδοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.   

Κορωνοϊός: 22 νέα κρούσματα, 2.192 στο σύνολο- 102 οι νεκροί στην Ελλάδα

Για το «αν θα στείλει την ΕΛΑΣ» σε περίπτωση συναθροίσεων συγγενικών και φιλικών προσώπων  για τον εορτασμό του Πάσχα  ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Νομίζω ότι έχουμε δείξει ως κοινωνία μεγάλη ωριμότητα. Δεν είναι ανάγκη να μας το πει η αστυνομία, η οποία όμως σε κάθε παράβαση παρεμβαίνει όπου υπάρχει παράβαση».

Χαρδαλιάς: Κλειστά όλα τα νεκροταφεία τη Μεγάλη Παρασκευή!

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα διευκρίνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:    

«Θα πάμε προφανώς στον φούρνο όπως και στο  ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς να αγοράσουμε γλυκά». Όμως,  πρόσθεσε, «δεν πρέπει  να καταστρέψουμε μέσα σε λίγε ώρες  όσα πετύχαμε επί εβδομάδες. 

Για τη σταδιακή άρση μέτρων και σε συνέχεια των όσων ανέφερε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του  ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε: «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Τα δεδομένα που συγκεντρώνουμε καθημερινά θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και πότε πρέπει να το κάνουμε. Τα μέτρα όμως ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Υπομονή λοιπόν». 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι όσων καταφθάνουν στη χώρα μας  και ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από τις χθεσινές αφίξεις με πτήσεις είναι αρνητικά, αλλά και ότι  έγινε απόπειρα να παραβιάσουν δύο αλλοδαποί την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί σε παραλιακό ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να τους καταλογισθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ.  

Ανακοίνωσε ακόμα ότι τις τελευταίες ημέρες αφαιρέθηκαν πινακίδες από 236 οχήματα για παράνομη μετακίνηση και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχειρησιακό σχέδιο στην Περιφέρεια εσσαλίας, με την πραγματοποίηση 1.200 ελέγχους σε οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία,  σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Λάρισας, Βόλου Καρδίτσας και Τρικάλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τέλος ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός μετακίνησης πολιτών στην Πάτρα και τον Βόλο και ότι  αναστέλλεται για 10 ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Εορδαίας. 

Ο  Υφυπουργός κατέληξε στη σημερινή του ενημέρωση:

«Η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα μέτρα και ο οποιοσδήποτε εορτασμός μπορεί να μας φέρει εβδομάδες πίσω. Κάθε συνάθροιση σε ταράτσες, αυλές και πυλωτές μπορεί να μας φέρει δυνητικά  εξάπλωση και έξαρση της νόσου…Τσακίζουμε τον ιό και σε λίγες εβδομάδες παίρνουμε τις ζωές μας πίσω».     
           

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top