Το παρασκήνιο πίσω από το «κλείσε - άνοιξε» για τις εκκλησίες 

Ο αρχικός αιφνιδιασμός της κυβέρνησης και η διαπραγμάτευση  

«Για τρίτη φορά η Ιεραρχία  προσπάθησε  από την πίσω πόρτα να ανοίξει τους ναούς» επισήμανε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, η οποία αρχικά άνοιγε τις πόρτες των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, για να τις ξανακλείσει η ίδια η Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω διευκρινίσεων για την ίδια εγκύκλιο.    

  Ι. Σύνοδος: Ανοιχτές για λίγες ώρες οι Εκκλησίες τη Μεγάλη  Εβδομάδα! 

Τι μεσολάβησε αυτή τη φορά και ξαναέκλεισε η Ιερά Σύνοδοος τις εκκλησίες;
  
•    Οι αστυνομικοί διεμήνυσαν ότι αρνούνται να κάνουν τον τροχονόμο στους ναούς και να αντιδικούν με τους πιστούς, δηλαδή, αρνήθηκαν ουσιαστικά να παρέμβουν. 

•    Έγιναν αλλεπάλληλες επικοινωνίες μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης που αιφνιδιάστηκε από την απόφαση, με τον Ύπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης να κάνει τις διαπραγματεύσεις.  

Μεγάλη Εβδομάδα: Κλειστές τελικά οι εκκλησίες για τους πιστούς!

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Η Κ. Μακρή ανέφερε επίσης στο σχόλιό της:

Χαρδαλιάς: Με κατ’ οίκον προσευχή και μεταδόσεις Ακολουθιών η Μ.Εβδομάδα
 

«Δε ξέρω αν η ιεραρχία θέλει όντως να αναλάβει το βάρος να ανοίξει τις εκκλησίες. Ξέρω όμως τι έδειξε η ιχνηλάτηση του κ. Τσιόδρα στο γκρουπ των Ελλήνων προσκυνητών από την Αμαλιάδα στους Αγίους Τόπους. Όσοι νόσησαν  «κόλλησαν» περιμένοντας 2,5 ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν. Μπροστά τους είχαν έναν ασθενή από την Κορέα, που τους μόλυνε μέσα στον  συνωστισμό. Δεν νομίζω  πως κανείς από την Εκκλησία θέλει να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top