«Παγκόσμιος πόλεμος» για μάσκες και εμβόλιο – Οι κινήσεις της κυβέρνησης  

Το υγειονομικό υλικό που έχει παραλάβει η κυβέρνηση 

Χιλιάδες μάσκες και είδη προστασίας διανεμήθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ευχαρίστησε νοσηλευτές και γιατρούς για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο  «Σωτηρία» 

Στη διεθνή σκακιέρα μαίνεται ένα ανελέητος διπλωματικός πόλεμος για τις υγειονομικές προμήθειες.

Στον παγκόσμιο διπλωματικό πόλεμο για το υγειονομικό υλικό η Ελλάδα έχει καταφέρει να παραλάβει αρκετές προμήθειες, με επτά πτήσεις από την Κίνα, ενώ άλλες επτά αναμένονται. Παρέλαβε επίσης λενα φορτίο από τα Εμιράτα και  5 τόνους χλωροκίνη πριν η Ινδία απαγορεύσει τις εξαγωγές. 

Σήμερα έφτασε και η προσφορά της ΔΕΗ με πάνω από 500.000 μάσκες και πάνω απο 12.000 προστατευτικές στολές αξίας  5 εκ. ευρώ. 

«Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας η ΔΕΗ στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.  

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Η Ελλάδα γλίτωσε και πολλές "νάρκες", ακυρώνοντας  πτήση από την Κίνα για να μην την μπλοκάρει ο Ερντογάν, παραγγελία από το Μεξικό χωρίς πιστοποίηση,  ενώ η Σαουδική Αραβία τελευταία στιγμή ακύρωσε παραγγελία λόγω ελλείψεων.

Την ίδια ώρα και τα «μεγάλα  κεφάλια»  δείχνουν να «σφάζονται». Ο Ερντογάν μπλόκαρε αεροσκάφος με προμήθειες για την Γερμανία.  ενώ η Μέρκελ κατηγόρησε τον Τράμπ ότι πήγε  να κλέψει το εμβόλιο.

«Το τελευταίο διάστημα στις διεθνείς σχέσεις παρατηρείται μια νέα μορφής κατασκοπεία,. Η ιατρική κατασκοπεία η οποία θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα» δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Stat o διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.  

20 επιστημονικές ομάδες ψάχνουν το εμβόλιο. ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία εχουν εξασφαλίσει πρόσβαση στις πατέντες πριν προλάβουν Ιταλία  και Ισπανία. 

Ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην γερμανική FAZ στήριξε την πρόταση Μόσιαλου να αγοραστούν οι πατέντες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μητσοτάκης σε FAZ: Στηρίζω την πρόταση Μόσιαλου για τα εμβόλια

Ανάρτησε επίσης και ένα βίντεο με τον Θοδωρή Αθερίδη για την γραμμή 1036 κι όσους έχουν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top