Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ για τον κορωνοϊό

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης σύσκεψη κορυφής τηλεδιάσκεψη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύριο θέμα τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και την αντιμετώπισή του.

Προσχέδιο Συνόδου Κορυφής: Δέσμευση να γίνουν τα πάντα κατά του κορωνοϊού

Ο κ. Μητσοτάκης συνυπογράφει με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel με την οποία ζητούν έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού και για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Σε αυτήν αναφέρεται επίσης ότι είναι ανάγκη να ευθυγραμμιστούν οι πρακτικές εναντίον της πανδημίας και μεταξύ άλλων καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταλήξει σε σαφείς, συμφωνημένες κατευθυντήριες γραμμές, σε μια κοινή βάση για τη συλλογή και την ανταλλαγή ιατρικών και επιδημιολογικών πληροφοριών. Επίσης σε μια ενιαία στρατηγική που θα αντι»μετωπίζει στο άμεσο μέλλον την κλιμακωτή εξέλιξη της επιδημίας.

Αν θέλουμε η Ευρώπη του αύριο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του χθες, πρέπει να δράσουμε σήμερα. Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε και πάλι το κοινό μας μέλλον. Ας ανοίξουμε, λοιπόν, με τόλμη αυτήν τη συζήτηση τώρα. Και ας προχωρήσουμε μπροστά, χωρίς δισταγμούς!», καταλήγουν στην επιστολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top