Ξένη αεροπορική εταιρία ευθύνεται για την ταλαιπωρία Ελλήνων στο Λονδίνο

ΓΓΠΠ: Δεν ενημέρωσε για την ακύρωση της πτήσης   

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Ξένη αεροπορική εταιρεία ευθύνεται για τη σημερινή ταλαιπωρία Ελλήνων πολιτών στο Λονδίνο, οι οποίοι δεν ειδοποιήθηκαν για την ακύρωση της πτήσης, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία, η οποία υπενθυμίζει και ότι οι πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν  απαγορευθεί μία ημέρα πριν, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.      
      
Σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΠ αναφέρει συγκεκριμένα:

Χρυσοχοΐδης στο Star: Θα είμαστε αμείλικτοι στην τήρηση των μέτρων

«Στη συνέχεια πολλών δημοσιευμάτων για διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο του Λονδίνου, σας ενημερώνουμε ότι είναι σε ισχύ η ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας  και Νησιωτικής Πολιτικής  με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 23-03-2020 και Ω/ 06:00.
 
Ως εκ τούτου, η όποια ενημέρωση των πολιτών για πραγματοποίηση πτήσεων σήμερα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Ελλάδα, που είχε ως  αποτέλεσμα να βρεθούν πολλοί Έλληνες πολίτες στο αεροδρόμιο είναι καθαρά ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα των Ελλήνων πολιτών και η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξετάσει την περίπτωση να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top