Χρυσοχοΐδης στο Star: Θα είμαστε αμείλικτοι στην τήρηση των μέτρων

Μειώθηκε η κυκλοφορία κατά 50% μετά την απαγόρευση

«Αξιοθαύμαστος ο σεβασμός αλλά τα μέτρα δεν είναι για μία ημέρα. Σε αυτό το ζήτημα είμαστε αμείλικτοι» διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα,  σχετικά με την επιτήρηση από την ΕΛ.ΑΣ, των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού.    

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βροχή» τα πρόστιμα – 164 παραβάσεις

«Οι αστυνομικοί με κίνδυνο της υγεία τους θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν το Νόμο» διαβεβαίωσε επίσης ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος όσον αφορά το αν θα εισπραχθούν τα πρόστιμα ανέφερε: «Δεν μπήκαν για να εισπρακτικούς λόγους, θα πάνε στο ΕΣΥ. Αυτό το σύστημα θα ακολουθήσει τη λογική των προστίμων της Τροχαίας, άρα όλα τα πρόστιμα θα εισπραχθούν». 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 10 απαντήσεις για τη μετακίνηση με τα ΜΜΜ

Για το πώς βλέπει να εξελίσσεται στην Ελλάδα η πανδημία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στη σχετική ερώτηση της κ. Ζαχαρέα: «Με πολύ σεβασμό στα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας φαίνεται ότι όσο συνεχίζουν να  λαμβάνονται μέτρα και εφόσον ακολουθούνται οι αποφάσεις και μένουν οι Έλληνες στο σπίτι, φαίνεται η καμπύλη αυτή να εξελίσσεται ομαλά».  Όπως διευκρίνισε  είναι άγνωστο πού θα φθάσει χρονικά και ποσοτικά, αν όμως επιδείξουν αυτή την αξιοθαύμαστη συμμόρφωση οι πολίτες πιστεύω ότι θα μπορούσαμε πολύ γρήγορα να οδηγηθούμε σε ύφεση 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι  μετά την απαγόρευση,  χθες είχε μειωθεί η κυκλοφορία στους δρόμους κατά 50%, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή σε μέγεθος τα μέτρα σε σχέση με την οικονομία της χώρας και σε μεγάλο σε εύρος, σε ό,τι αφορούν».

Κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης, στη συνέντευξή του στη Μ. Ζαχαρέα:   

«Μας έτυχε ένα κακό. Το κακό μπορούμε να το επανορθώσουμε γρήγορα ενωμένοι…
Σήμερα δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση,  η Ελλάδα έχει πλέον πλεόνασμα και έχει κτισθεί ένα κεφάλαιο εμπιστοσύνης, στην προσπάθεια που κάνουν ο πρωθυπουργός και η χώρα».     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top