Διάγγελμα Μητσοτάκη: Από τις 6 το πρωί η απαγόρευση της κυκλοφορίας!

Ποιοι θα μπορούν να κινούνται και τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε το απόγευμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας θα ισχύσει απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών στην επικράτεια. 

Κορωνοϊός: Στους 15 οι νεκροί στην Ελλάδα - 94 νέα κρούσματα

«Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ποιοι θα μπορούν να κινούνται και τι πρέπει να έχουμε μαζί μας;

Έτσι από αύριο το πρωί, στον δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνον όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους, όσοι κατευθύνονται για να προμηθευτούν τρόφιμα και φάρμακα, όσοι επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο, το οποίο χρειάζεται φροντίδα, και όσοι ασκούνται ατομικά ή ανά δύο ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους.

Τέλος, επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδεια από 5ψήφιο αριθμό- Σύντομα ανακοινώσεις

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα».

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

«Δεν κυκλοφορούμε. Και δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Στήριξη από το Κίνημα Αλλαγής - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό είχε ο Αλέξης Τσίπρας

Τη στήριξή της για κάθε μέτρο που συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, από τον οποίον και ενημερώθηκε για τα νέα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατά τη συνομιλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε ενημέρωση για τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

 

 

 

 

 

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top