Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση εξετάζει να μπει περιορισμός στις μετακινήσεις

Σαρώνουν οι παραβάσεις: Ανοίγουν καφέ, ταβέρνες, κομμωτήρια

Άδεια Αθήνα λόγω κορωνοϊού

«Η έκκληση προς όλους είναι: Με το παραμικρό σύμπτωμα μένουμε σπίτι. Δεν τρέχουμε στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας, για ακόμη μία φορά, τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Αυτή την ώρα έχει σημασία όπως λένε οι εισηγήσεις των ειδικών να περιορίσουμε τη διασπορά. Να επεκτείνουμε την καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων σε βάθος χρόνου, ώστε το Σύστημα Υγείας να μπορέσει να διαχειριστεί όλα τα περιστατικά, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες, και να μην έχουμε πρόβλημα στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Έχουμε πει ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και πολλές φορές νωρίτερα απ’ ό,τι θα χρειαστεί, γιατί είναι καθοριστικό να προλάβουμε τη διασπορά στην αρχή», είπε και πρόσθεσε: «Από χθες έχουμε σταματήσει κάποιες μετακινήσεις στα σύνορα. Ενδεχομένως να πάρουμε και άλλα τέτοια μέτρα, καθώς προχωρούν οι ημέρες. Γιατί επαναλαμβάνω: Η συλλογική μας ωριμότητα δοκιμάζεται αυτές τις ημέρες».

Κορωνοϊός: Με τηλεδιάσκεψη οι επαφές Μητσοτάκης με τους αρχηγούς

Όσον αφορά το θέμα των εκκλησιών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αναμένεται η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και υπογράμμισε πως «πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, αλλά δοκιμάζεται η συλλογική μας ωριμότητα και επομένως πρέπει να πάρουμε μέτρα αποφυγής συνωστισμού».

«Δεν πρόκειται να αποφασιστεί καθολική απαγόρευση μετακινήσεων»

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής - λόγω συνθηκών - σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλίας, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Έκτακτη πρόσληψη 500 εργαζόμενων σε μονάδες πρόνοιας

Στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γιατρούς, νοσηλευτές καθώς και άλλες κατηγορίες υποστηρικτικού και υγειονομικού προσωπικού, στις μονάδες πρόνοιας της χώρας, προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά θα προσληφθούν 500 εργαζόμενοι και θα απασχοληθούν σε κλειστές δομές που φιλοξενούν και υποστηρίζουν ιδιαίτερα ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ανά την Ελλάδα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Σαρώνουν οι παραβάσεις: Ανοίγουν καφέ, κομμωτήρια και ταβέρνες

Την ώρα που η κυβέρνηση απευθύνει εκκλήσεις για παραμονή στο σπίτι και παίρνει το ένα μετά το άλλο τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, υπάρχουν και αρκετοί επαγγελματίες, που αγνοούν τα υποχρεωτικά μέτρα.

Δε συμμορφώνονται οι επιχειρηματίες - 122 παραβάσεις στην επικράτεια

Συνολικά από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα  έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 122 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 127 άτομα, καθώς άνοιξαν επέλεξαν να ανοίξουν τα καφέ τους, τα κομμωτήριά τους και τις ταβέρνες τους, αν και απαγορεύεται.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Αττική (48) και τη Δυτική Ελλάδα (25).

Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών

Σήμερα το πρωί πολλά σούπερ μάρκετ επανεφοδιάστηκαν με αντισηπτικά τζελ και μαντηλάκια, ωστόσο χρειάστηκαν μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να εξαφανιστούν, αφού παρατηρήθηκε το φαινόμενο αρκετοί να προμηθεύονται δεκάδες προϊόντα.

Πλαφόν στα αντισηπτικά: Θα επιτρέπονται τρία ανά καρότσι

Κορωνοϊός: Σε ισχύ από σήμερα τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας, κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση και έδωσε εντολή να μην επιτρέπεται η αγορά άνω των 3 αντισηπτικών ανά καρότσι.

«Κλείστε όλα τα εμπορικά καταστήματα»

Την καθολική και υποχρεωτική αναστολή λειτουργία όλων των καταστημάτων ζητούν, εξάλλου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αλλά και τα Επιμελητήρια.

Σε επιστολή της η ΕΣΕΕ, αναφέρει πως καθημερινά λαμβάνει πιεστικά μηνύματα από την πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων, απ’ όλη την Ελλάδα, που ζητούν πλέον στη συνολική αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

«Είναι επομένως η ώρα αυτό να γίνει συνολικά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς έχει γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων», αναφέρει η ΕΣΕΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top