Σέρρες: «Ναι» στη δημιουργία κλειστού κέντρου στο Δήμο Σιντικής

Τι ανέφεραν στην κοινή δήλωση

μετανάστες

Σε κοινή δήλωση προέβησαν οι Κώστας Αχ. Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, κατά την οποία συμφωνούν στη δημιουργία κλειστού κέντρου στην περιοχή του Δήμου Σιντικής, στις Σέρρες. Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. 

Μηταράκης: Κόβονται τα επιδόματα σε όσους παίρνουν άσυλο

«Εδώ και δέκα ημέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια. Η Αστυνομία, ο στρατός, το Λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως», ανέφεραν στην κοινή δήλωσή τους.

«Παγώνουν» για μία εβδομάδα οι επιτάξεις στα νησιά

«Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο, αλλά θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες. Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν», συμπλήρωσαν.

Τι θα γίνει με το στρατόπεδο «Βασιλειάδη»

Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη», το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.

«Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας», τόνισαν στην κοινή δήλωση για τη δημιουργία του κλειστού κέντρου. 

«Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής μας ευθύνης»

«Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες. Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας. Στεκόμαστε δίπλα στον Έβρο και στα νησιά, που δοκιμάζονται. Και θέτουμε την πρόσκαιρη αναστάτωση της καθημερινότητάς μας στην υπηρεσία του κοινού στόχου. Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα», συμπλήρωσαν. 

Η δήλωση Μηταράκη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης προέβη σε δηλώσεις μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σιντικής.

«Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας», ανέφερε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top