Δημοσκόπηση: Ανησυχία για τον κορωνοϊό- «Πράσινο» για τη φύλαξη στον Έβρο

Τι καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE

δημοσκόπηση

Τη συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης στα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο (πάνω από 7 στους 10 ερωτηθέντες), τον απόλυτο διχασμό όσον αφορά τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά για τους μετανάστες και πρόσφυγες (46% εξίσου) και την ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού (4 στους 10 πολίτες – πριν ανακοινωθεί ο μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων την Πέμπτη) καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star: Με 13% προηγείται η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ενισχύεται κατά 1% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει 0,5%, με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 14%. 

Κορωνοϊός

Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κορωνοϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας συνολικά το 42% των πολιτών απαντά ότι ανησυχεί πολύ (17%), ή αρκετά (25%), το 26% μέτρια, ενώ συνολικά το 26% από λίγο (17%) έως ελάχιστα ή καθόλου (9%). Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Προσφυγικό/ ελληνοτουρκικά 

Στην ερώτηση πόσο ανησυχούν για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις το 83% των ερωτώμενων συνολικά απαντά πολύ (62%) ή αρκετά (21%), το 7% μέτρια, ενώ συνολικά το 5% λίγο (3%) ή ελάχιστα έως καθόλου (2%). Το 5% απαντά δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% συνολικά απαντά πολύ (61%) ή αρκετά (23%), το 6% των ερωτηθέντων απαντά μέτρια, ενώ το 5% συνολικά απαντά λίγο (3%), ή ελάχιστα έως καθόλου (2%).

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% των ερωτηθέντων απαντά πολύ και αρκετά, και μόλις το 5% απαντά ότι ανησυχεί λίγο, ελάχιστα ή και καθόλου.

Έβρος - μέτρα φύλαξης

Το 76% συνολικά των ερωτώμενων κρίνει τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη των συνόρων, στον Έβρο, κινούνται σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (46%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (30%), συνολικά το 18% των ερωτηθέντων απαντά  ότι τα μέτρα είναι μάλλον σε λανθασμένη (10%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (8%) κατεύθυνση, ενώ 6% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Συνολικά το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είναι σίγουρα σε σωστή (25%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 46% συνολικά δηλώνει ότι οι κλειστές δομές είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (20%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (26%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 

Πρόθεση ψήφου/ καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται στο 39% (έναντι 38% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), του ΣΥΡΙΖΑ 25% (έναντι 25,5%), 6,5% σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), 5% το ΚΚΕ (σταθερό), 5,5% καταγράφει η Ελληνική Λύση (έναντι 4,5%), το ΜέΡΑ25 καταγράφει 2,5% (έναντι 3%), 1,5% η ΧΑ (σταθερό), 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 3,5% των ερωτηθέντων ψηφίζουν άλλο (έναντι 4%), το 3% άκυρο/ λευκό/ αποχή  (έναντι 3,5% στην προηγούμενη έρευνα) ενώ το 7,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ (έναντι 8,5%). 

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 45% των ερωτηθέντων (έναντι 44% της προηγούμενης σφυγμομέτρησης), ενώ το 26% κρίνει ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα) με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να φθάνει το 19%. Το 25% απαντά ότι δε θεωρεί κανέναν από τους δύο καταλληλότερο για πρωθυπουργό (ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη έρευνα), ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top