Μητσοτάκης: Πρωτοφανές κράτη να διαστρεβλώνουν την αλήθεια με fake news

Απάντηση στην Τουρκία στη συνάντηση με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής

Κυριάκος Μητσοτάκης Δημήτρης Συλλούρης

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορούμε να εξηγούμε το δίκαιο των θέσεών μας και να αντιμετωπίζουμε, βέβαια, ένα καινούργιο φαινόμενο, που είναι τα χειραγωγημένα fake news από κράτη τα οποία επιδιώκουν συνειδητά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια» τόνισε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας  Δημήτρη Συλλούρη, σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Τουρκία να δυσφημίσει την Ελλάδα με fake news. 

Ερντογάν: Οι Έλληνες μπορεί να ξαναχρειαστούν να δείξουμε έλεος!

O κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης κατά την έναρξη της συνάντησης με τον κ. Συλλούρη:

«Χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε σε αυτή την ενδιαφέρουσα και δύσκολη συγκυρία, όπου νομίζω ότι η συμπαράσταση της Κύπρου στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Κύπρο είναι περισσότερο απαραίτητη παρά ποτέ και περισσότερο δεδομένη παρά ποτέ.
 Χαίρομαι ιδιαίτερα για το επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας την οποία έχετε αναπτύξει και για το εξαιρετικό πλαίσιο συνεργασίας που έχετε με τη Βουλή των Ελλήνων και με τον Πρόεδρό της. Πιστεύω πολύ στην κοινοβουλευτική διπλωματία, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς».

Μαξίμου: 26.500 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν από τον Έβρο στην Ελλάδα

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top