Κορωνοϊός: Eπίσκεψη Κικίλια στο «Σωτηρία» - Τι είπε για τα επτά κρούσματα

Ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους ασθενείς λόγω της πίεσης που δέχονται

Το νοσοκομείο «Σωτηρία», ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό επισκέφτηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως «δε χρειάζεται ούτε πανικός ούτε εφησυχασμός» 

Επισήμανε ακόμα ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ. Αυτά είναι: Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συγχρωτισμού και άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ για να λάβει τις κατάλληλες συμβουλές, εφόσον κάποιος έχει ύποπτο ιστορικό είτε ταξιδιού στην Ιταλία είτε σε σχέση με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κορωνοϊός: Η ταυτότητα των νέων κρουσμάτων–«Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά»

Τι είπε για τα 7 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Αναφερόμενος στα 7 κρούσματα είπε ότι μέχρι σήμερα όλοι είναι καλά καθώς έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Επικαλέστηκε το ιατρικό απόρρητο και δεν θέλησε να αποκαλύψει σε ποια νοσοκομεία νοσηλεύονται οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς, ενώ ζήτησε να υπάρξει σεβασμός καθώς αυτοί οι άνθρωποι ήδη δέχονται μεγάλη ψυχολογική πίεση στην απομόνωση όπου παρακολουθούνται.

Τέλος εξήρε τις προσπάθειες του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς και έκανε λόγο για επαγγελματισμό και καλή δουλειά.

Covid-19: Ποιες είναι οι κατάλληλες μάσκες και πώς να τις χρησιμοποιήσετε

Ποια η «ταυτότητα» των τριών νέων κρουσμάτων

  • Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η οποία παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
  • Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
  • Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top