ΕΛΤΑ: Καταχράστηκε 660.000 ευρώ ο διευθυντής για το «μαύρο χρήμα»

Απίστευτη αποκάλυψη στη Βουλή

ΕΛΤΑ

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε, ο άνθρωπος που είχε τοποθετηθεί διευθυντής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), καταχράστηκε 660.000 ευρώ και τέθηκε σε αργία.

«Επειδή θα έχουμε συνέχεια σε αυτή την κουβέντα, να δώσω άλλο ένα δείγμα της πλήρης απαξίωσης και της ανευθυνότητας, με την οποία λειτουργήσατε στα ΕΛΤΑ. Τοποθετήσατε το 2018, ως υπεύθυνο της υπηρεσίας, διευθυντή για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος, κάποιον ο οποίος καταχράστηκε 660.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή ευτυχώς, με πράξη αυτής της διοίκησης, έχει απομακρυνθεί από τη θέση του. Καταχράστηκε 660.000 ευρώ το 2018, αυτός που τοποθετήθηκε από εσάς για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προφανώς το ξέπλυνε καταλλήλως», είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Νοέμβριο.

Εξάλλου, ο υφυπουργός είπε πως τα ΕΛΤΑ δεν έχουν χρήματα ούτε για να πληρώσουν τη μισθοδοσία του Μαρτίου.

Με αφορμή άρθρο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο τα ΕΛΤΑ λαμβάνουν 15 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή της αποζημίωσης συνολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας που θα ελάμβαναν για όλο το 2020- είπε χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα. Με αυτήν την ενίσχυση και με το πρόγραμμα διάσωσης ελπίζουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση ο Έλληνας φορολογούμενος θα έπρεπε να πληρώνει 6 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για να συντηρεί τα ΕΛΤΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ΕΛΤΑ το 2014 είχαν 15 εκατομμύρια ευρώ κέρδη και 38 εκατομμύρια ευρώ ιδία κεφάλαια, ενώ πλέον εμφανίζουν 115 εκατομμύρια ευρώ συσσωρευμένες ζημιές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top