Μητσοτάκης: Απάντηση σε Τσίπρα με τη σύγκριση πεπραγμένων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Αυτοκριτική για το μεταναστευτικό και διάψευση του σεναρίου νέων εκλογών

Με ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, απαντώντας και ο ίδιος (εκτός από τη ΝΔ) στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες. 

ΝΔ: Απαντάμε στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας σύγκριση ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας, από  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, ανέφερε:  

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα».  «Ψηφίστηκαν 50 σημαντικά νομοσχέδια που καλούμαστε τώρα να κάνουμε πράξη, αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε μόνο έτοιμοι και γρήγοροι στη νομοθέτηση, αλλά και αποφασιστικοί στην υλοποίηση» επισήμανε επίσης ο πρωθυπουργός σχετικά με τον απολογισμό εξαμήνου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ με αναφορά του στον θάνατο της ποιήτριας Κικής Δημουλά.

Έφυγε από τη ζωή η Κική Δημουλά

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την ομιλία μου εκφράζοντας τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της σπουδαίας μας ποιήτριας της Κικής Δημουλά. Άφησε χθες -για να δανειστώ έναν αγαπημένο της στίχο- το “λίγο του κόσμου”. Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας μεταφέρω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της. Ο κόσμος του Πολιτισμού είναι πολύ φτωχότερος σήμερα» τόνισε. 

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΑΚΗ  

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα και για την προ ημερών αναφορά του στους «αρμούς της εξουσίας», όπως επίσης στον κ. Πολάκη για την αναφορά του στην ανάγκη διορισμού νέων δικαστικών: 

« Ο κ. Τσίπρας μας είπε προ ημερών ότι θα επιδιώξει μία «δεύτερη φορά αριστερά», ώστε να ελέγξει όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και τους άλλους «αρμούς της εξουσίας». Ομολόγησε ανοιχτά, δηλαδή, ότι δεν θα διστάσει να καταργήσει την ίδια τη διάκριση των εξουσιών -το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Να υποτάξει τη Δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης, τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Κράτος. Επιμένει να κοιτά προς τα πίσω, ενώ η κοινωνία ζητά να προχωρήσουμε μπροστά. Τον συμπλήρωσε, μάλιστα, με το γνωστό του θράσος, ο κ. Πολάκης, που είπε ξεκάθαρα ότι σχεδιάζουν «αλλαγή συσχετισμών» στη Δικαιοσύνη. Πώς; Mε εξωθεσμικούς διορισμούς 4.000 δικαστών! Προσέξτε: 4.000 δικαστές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ολόκληρο το σώμα δικαστών και εισαγγελέων είναι 4.358. Πράγματι θα άλλαζαν οι συσχετισμοί αν προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα λόγια, όμως, δεν είναι για γέλια, είναι βαθιά ανατριχιαστικά, η πολιτική τους αντίληψη επικίνδυνη».

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ» 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό.  «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, κι εμείς αιφνιδιαστήκαμε από την έκταση και την πολυμορφία του θέματος. Όμως αντιδράσαμε. Τώρα, τα σύνορα φυλάσσονται πιο αποτελεσματικά. Το Λιμενικό ενισχύθηκε αμέσως σε προσωπικό, σκάφη και τεχνικά μέσα» τόνισε με δόση αυτοκριτικής, αλλά διαβεβαίωσε: 

«Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους. Δρομολογούνται νέες ελεγχόμενες δομές, που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες. Τα έργα ξεκινούν άμεσα και θα ολοκληρωθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα, επαναλαμβάνω, για κανένα πισωγύρισμα. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια δεν μπορεί να κλείσει εάν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Θέλω να γνωρίζετε ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος πολλών εβδομάδων για το θέμα. Αν κάποιοι μας κατηγορούν ότι αργήσαμε στην υλοποίηση του σχεδίου ήταν γιατί θέλαμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες».

Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη στη Μυτιλήνη για τη νέα κλειστή δομή

Κριτική όμως άσκησε ο  πρωθυπουργός σε «πολιτικάντηδες», όπως τους χαρακτήρισε, στα νησιά, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους να συμβάλλουν στην υλοποίηση του νέου σχεδίου της κυβέρνησης. «Το πρόβλημα, όμως, αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια κάποιων πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους. Ο αγώνας αυτός θα είναι διαρκής, χρειάζεται η βοήθεια όλων των πολιτών και των νησιωτών μας, που τόσο έχουν δοκιμαστεί, αλλά καλούνται τώρα να στηρίξουν τη μόνη, επαναλαμβάνω, τη μόνη ρεαλιστική λύση που προωθεί η Κυβέρνηση» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ διέψευσε κατηγορηματικά ότι είναι στις προθέσεις του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, λέγοντας;  
«Κάποιοι -διαβάζω σχετικά δημοσιεύματα- φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Αφού απολαμβάνουμε ευρεία στήριξη από την κοινωνία, ας επεκτείνουμε τον κυβερνητικό ορίζοντα και ας τελειώνουμε τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, λένε. Είναι η καλύτερη τακτική, υποστηρίζουν. Τους απαντώ ευθέως ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε αποτέλεσμα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top