Τον χαβά του ο Ακάρ: Ζωτικός χώρος μας το Αιγαίο

«Η Τουρκία έτοιμη και για την Ανατολική Μεσόγειο»

Ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία. Ο Ακάρ  σε νέο παραλήρημα απειλεί πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν σε μια στιγμή να βρεθούν στο Αιγαίο, τον ζωτικό χώρο της Τουρκίας,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την αναθεωρητική στρατηγική της γαλάζιας πατρίδας  διατυπώνει  και πάλι η Τουρκία.  Αυτή τη φορά  το «γεράκι»  του Ερντογάν, ο υπουργός Άμυνας Ακάρ, θεωρεί πως  σε μια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις του  μπορούν  να βρίσκονται και στο  Αιγαίο και στην  Ανατολική Μεσόγειο,

Ηχηρή απάντηση Δένδια: «Εμείς δεν μετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια»

«Οι ναυτικές δυνάμεις ταυτόχρονα συνεχίζουν δραστηριότητες στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Μεσόγειο με 15-20 - 25 πλοία. Όλοι οι κομάντος μας ασκούν καθήκοντα αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Ακάρ.   

Οι απειλές Ερντογάν βρίσκουν τοίχο απέναντι στους ενωμένους Έλληνες, σημείωσε ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος ο οποίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου για τη μειονότητα στη Θράκη

«Δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν μπαίνουμε ούτε στην υπερβολή της ήττα ούτε στην υπερβολή ης επικράτησης. Όταν γίνεται ένα θερμό επεισόδιο, συνήθως έρχεται μετά η διπλωματία και λύνει τα επεισόδια. Έχουμε τρία στάδια Διπλωματία, πόλεμο ή θερμό επεισόδιο και διπλωματία. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί το ενδιάμεσο στάδιο» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.  

Η Ουάσιγκτον πάντως  για μια ακόμη φορά θέλει να παίξει  τον  ρόλο του «πυροσβέστη» απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. «Η σχέση με την Τουρκία αποτελεί πρόκληση τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις ΗΠΑ και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό σε συνεργασία, να φτάσουμε σε ένα καλύτερο σημείο και να διατηρήσουμε την Τουρκία αγκυροβολημένη στο ΝΑΤΟ και την Δύση» δηλώνει ο Βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ. 

Τα μέτωπα που έχει ανοίξει ο Ερντογάν σε Συρία και Λιβύη, τον έχουν στριμώξει και τον κάνουν απρόβλεπτο. «Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή είναι στριμωγμένος στη γωνία είναι απρόβλεπτο πως θα λειτουργήσει. Η Τουρκία διαγράφει τις θαλάσσιες ζώνες, καταπατά το διεθνές δίκαιο, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα των ελληνικών νησιών στις ΑΟΖ και προσπαθεί να περάσει τις δικές της θέσεις» σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Γκιουλέκας. 
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top