Διπλή κόντρα Τσίπρα με κυβέρνηση: Για προϋπολογισμό ΕΕ και Τουρκία

Οι δηλώσεις, οι αναρτήσεις και όσα ανέφεραν Δένδιας - Χαρίτσης

Στέλιος Πέτσας Αλέξης Τσίπρας

«Διπλή κόντρα» ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στην  κυβέρνηση και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τον προϋπολογισμό της ΕΕ αλλά και τα ελληνοτουρκικά.    

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά με την έκτακτη σύνοδο κορυφής ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε τη διεκδίκηση 7,5 δισ. ευρώ από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Μητσοτάκης προς ΕΕ: Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε συγκεκριμένα:         

«Στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ μετά τη κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή μειώνονται και τα κριτήρια κατανομής γίνονται ακόμα πιο άδικα. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, η εξέλιξη αυτή είναι άδικη και έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής.
Ως πρωθυπουργός διεκδίκησα με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρχουν επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή τη διεκδίκηση. Όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά άλλα δεν συμμετείχε στη Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων. Προσέρχεται λοιπόν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία για κάτι καλύτερο για τη χώρα. Το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και του δεδομένου συμμάχου τόσο στην εξωτερική πολιτική όσο και στα πλαίσια της Ευρώπης αποτελεί συνταγή αποτυχίας.

 

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».

ΠΕΤΣΑΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 

Απαντώντας ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής προτού καν αρχίσει τις εργασίες της, \

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Πέτσα.   

«Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον εαυτό του. Καταγγέλλει τα αποτελέσματα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν καν αρχίσει η Σύνοδος!

Θα ήταν πιο έντιμο για τον ίδιο και ωφέλιμο για τη χώρα, εάν στήριζε την μεθοδική διεκδίκηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για περισσότερους πόρους για την Πατρίδα μας. 

Πραγματικούς, όχι «πέτσινους», σαν τα 7,5 δις ευρώ που δήθεν είχε εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας.

Αλλά ο κ. Τσίπρας, η «διαπραγματευτική» τακτική του οποίου, κόστισε στους Έλληνες πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και διδάσκεται παγκοσμίως ως παράδειγμα προς αποφυγήν, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.

Υ. Γ. «Καταγγέλλει» ο κ. Τσίπρας ότι δεν πήγε ο Πρωθυπουργός στην Πορτογαλία για την Σύνοδο των «Φίλων της Συνοχής». Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, όταν ο κ. Τσίπρας έστελνε σε αντίστοιχες συνόδους τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Θα πήγαινε βέβαια ο ίδιος. Αλλά δεν πρόλαβε. Ούτε αυτό».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ        

Κόντρα με τη ΝΔ προκάλεσε και η ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ηχηρή απάντηση Δένδια: «Εμείς δεν μετέχουμε σε ανατολίτικα παζάρια»

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που «είναι υπερβολικά πατριώτης», πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο; Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα...» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας.

 

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: 

«Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα». 

 

Με τη σειρά του εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ανταπάντησε στον κ. Δένδια: 

 "Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του", αναφέρει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: "Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top