Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Εξοφλεί γραμμάτια ο πρωθυπουργός

«Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποφασιστικοί»

Ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξοφλεί γραμμάτια σε αυτούς που τον έκαναν πρωθυπουργό, ενώ τόνισε πως την επόμενη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την εξουσία θα είναι πιο αποφασιστικός.

Τσίπρας: Δεν είμαστε το ίδιο με τη δεξιά και το παλαιό πολιτικό σύστημα

Σκουρλέτης: Αρμοί της εξουσίας είναι... ο Στουρνάρας – Συμφωνώ με Τσίπρα

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, είπε ότι «είναι ένας συνδυασμός διαπλοκής και ανικανότητας γιατί είναι μία κυβέρνηση εξυπηρέτησης συμφερόντων».

«Όταν είσαι υποχρεωμένος να εξοφλείς γραμμάτια υπάρχει πρόβλημα. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να νομίζει ότι κέρδισε μόνος του τις εκλογές, εκείνοι όμως που τον έκαναν πρωθυπουργό έχουν άλλη άποψη. Και όταν αυτοί έχουν και από μία ομάδα και ένα κανάλι τότε δημιουργείται πρόβλημα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποφασιστικοί»

«Την επόμενη φορά θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί», είπε ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση μέλους του isyriza και πρόσθεσε «με κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία».

Συνεχίζοντας συμφώνησε ότι υπάρχει η αίσθηση σε κάποιο κόσμο ότι «δεν προχωρήσαμε όσο βαθιά έπρεπε στην σύγκρουση με την διαφθορά. Εν μέρει είναι αλήθεια αυτό και φαίνεται από το ότι για πρώτη φορά τα μεγάλα ΜΜΕ πλήρωσαν και το ότι τώρα είναι απέναντί μας γιατί ακριβώς εμείς δεν συναλλαχθήκαμε με τους “νταβατζήδες", όπως τους είπε κάποιος άλλος, όχι εγώ».

«Υπάρχει θέμα με τη Δικαιοσύνη»

«Υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την Δικαιοσύνη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και πρόσθεσε ότι σαν κυβέρνηση «κάναμε πράγματα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Πρέπει να απευθυνθούμε στους έντιμους δικαστές για να χτυπήσουμε τα κυκλώματα διαφθοράς μέσα στην Δικαιοσύνη».

Ενδεικτικά για τις παθογένειες στην Δικαιοσύνη ανέφερε ότι «τόσα χρόνια μετά, δεν έχει αρχίσει ακόμη η δίκη για το ναρκόπλοιο. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση και ένα μέτωπο εντιμότητας με την κοινωνία αλλά και με τους έντιμους δικαστές».

Τι είπε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τουρκικές προκλήσεις

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η Αριστερά ήταν και είναι πάντα πατριωτική δύναμη και οι εξελίξεις τώρα την δικαιώνουν.
«Που κρυφτήκαν οι "μακεδονομάχοι” τώρα που ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο τηρεί αλλά και τιμά την Συμφωνία των Πρεσπών;», αναρωτήθηκε.

Για τα εθνικά και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης από την πλευρά της Τουρκίας είπε: «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει στο δόγμα της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, κατά τρόπο που θα αξιοποιεί τις συμμαχίες της αλλά και την γεωστρατηγική της σχέση».

Ασκώντας ξανά κριτική σημείωσε πως «ο προβλέψιμος είναι προβλέψιμος και δεν τον υπολογίζουν. Είναι λάθος η πολιτική της κυβέρνησης. Στην αντιμετώπιση της Τουρκίας ακολουθούν μια αντιφατική στάση. Υπάρχει έλλειψη στρατηγικής και αδυναμία σθεναρής παρουσίας και υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ»

Μιλώντας για τα εσωκομματικά ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να γίνει η καρδιά της προοδευτικής παράταξης του τόπου.

«Ήταν πάντα ένα κόμμα ανοικτό και διαρκώς μετασχηματιζόμενο που τολμούσε να αλληλεπιδρά με την κοινωνία. Γι’ αυτό και πέτυχε να αξιοποιήσει την κρίση του πολιτικού συστήματος και να μετατραπεί από ένα χρήσιμο κόμμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αλλά με πλούσιες ιδέες σε κόμμα εξουσίας. Σήμερα βρίσκεται σε μία νέα φάση και πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και τις αγκαλιές του στο νέο κόσμο που ψήφισε αυτό το κόμμα. Συνεπώς θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα ανοικτό, ριζοσπαστικό αλλά και σύγχρονο κόμμα που αξιοποιεί τις δυνατότητες για να εμβαθύνει την εσωκομματική δημοκρατία», υποστήριξε.

Για την προσέλευση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και εγκατέλειψε τους ψηφοφόρους του και όχι το αντίστροφο. «Όσοι έρχονται, έχουν συνειδητοποιήσει ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top