Μάστορας: Το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη μετά την ανάρτηση σε Instagram

«Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός» έγραψε

Χρήστος Μάστορας και Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε ο Χρήστος Μάστορας, τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες».

Αφορμή για την επικοινωνία στάθηκε μία ανάρτηση του τραγουδιστή στον λογαριασμό του στο Instagram, όπου εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκειά και τον θυμό του με όσους αποκαλούν τους Βορειοηπειρώτες, Νοτιοαλβανούς.

Η ατάκα Μητσοτάκη για την ημέρα των Ερωτευμένων – Γελούσε ο Τσίπρας

Ο Χρήστος Μάστορας αναφέρθηκε και στο θέμα της κατάργησης των ρυθμίσεων, σχετικά με τις μειωμένες συντάξεις χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη.

Ζευγάρι ξανά ο Χρήστος Μάστορας με τη Χριστίνα Παπαδέλη;

«Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες, που έχουν τα ίδια ένσημα!», γράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μάστορας.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με τον γνωστό τραγουδιστή, τον ενημέρωσε ότι θα προωθηθεί σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Εξάλλου, ο Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει διάταξη, που θα μειώνει το προαπαιτούμενο διάστημα παραμονής των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως με τον νόμο Κατρούγκαλου, προβλέπεται πως το ποσό της σύνταξης μειώνεται κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα ετών διαμονής στην Ελλάδα.

Οι Βορειοηπειρώτες θεωρούν απαράδεκτη τη σύνδεση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τα χρόνια διαμονής στην χώρα, καθώς χιλιάδες μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, που μετανάστευσαν στην Ελλάδα μετά το 1990, στερούνται έτσι του δικαιώματος πλήρους Εθνικής Σύνταξης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τη στιγμή που σας γράφω, βράζω μέσα μου από θυμό. Με το ζόρι καταφέρνω να πληκτρολογήσω. Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι οτι είναι κάτι το σπουδαίο η το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ. Όπως δυο ξαδέρφια από την Κοσοβίτσα Πωγωνίου δεν επέλεξαν να γεννηθούν στο ίδιο χωρίο αλλά ο καθένας βρίσκεται απο την άλλη πλευρά των συνόρων. Ο ένας να ζει στην Ελλάδα της δημοκρατίας και ο άλλος ίσως σε καμια φυλακή του Χότζα. Αυτό που έχει σημασία όμως για κάποιον είναι να του στερείται η αλήθεια του και αλήθεια για μένα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Η Αλήθεια αποτελείται από τη λέξη Λήθη και το α- το στερητικό(Αυτό που δεν ξεχάστηκε)! Κι εσείς μας στερήσατε την αλήθεια μας! ΞΕΧΑΣΑΤΕ δηλαδή κύριοι! Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση “τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”. Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει. Την αδικία που δεσμέυτηκε κι ο ίδιος, σε σχέση με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και τον απεχθή νομο Κατρούγκαλου, οτι θα διορθώσει. Οι Βορειοηπειρώτες λοιπόν παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει απόλυτα τις υποχρεώσεις τους προς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας ΤΟΥΣ και ΜΑΣ, λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα! Κι όμως εν ετει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε; Είμαστε δυστυχώς η ευτυχώς και κάποιοι προγονοι μας έφτυσαν αίμα επειδή ακριβώς ηταν Έλληνες στις φυλακές του απολυταρχικού κράτους του Χότζα. Και τελικά κάποιοι απʼαυτούς συνεχίζουν να είναι φυλακισμένοι στην ίδια τους τη χώρα! Διορθώστε το λάθος κύριε Πρωθυπουργέ @kyriakos_ γιατί αν δεν τον κάνετε, κάποια στιγμή θα διορθώσουμε κι εμείς το λάθος που κάναμε στις κάλπες! Στο βίντεο είναι το χωριό μου οπου οι κάτοικοί του μάταια ζωγραφίζουν ελληνικές σημαίες και αφιερώνουν πλατείες στους ήρωες του πολέμου.Στη φωτογραφία είναι ο προπάππους μου που μάταια έκανε*

A post shared by Christos Mastoras (@xmastoras) on

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top