Σφοδρή σύγκρουση Πέτσα - Τσίπρα για τα σχολικά γεύματα

Τσίπρας: Δεν έχει δοθεί το 30% - Πέτσας: 8,42% περισσότερα από πέρσι

Τσίπρας Πέτσας

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα σχολικά γεύματα.  Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε σε ανάρτησή του στο facebook  ότι με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας».

 

Μιχαηλίδου στο Star: Τι φταίει στην καθυστέρηση για τα σχολικά γεύματα

Όπως πρόσθεσε, «αντ' αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία».

Ψηφίσθηκε η τροπολογία για τα σχολικά γεύματα στη Βουλή

Πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του: 

«Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας.

Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι' αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό.

Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για «ευημερία και ανάπτυξη για όλους», ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει.

Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα».

ΠΕΤΣΑΣ: ΧΥΔΑΙΑ Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑΛΙΟΥ» 

«Η “πολιτική του μαγκαλιού”, δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», υποστήριξε από την πλευρά του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας,  σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνοντας ότι στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε συγκεκριμένα: 

«1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που “χρησιμοποίησε” ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Αλήθεια: Στριμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια.

Η “στροφή στη σοσιαλδημοκρατία” σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα “συντροφικά μαχαιρώματα”».

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες), ενώ και το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top