Εξηγήσεις για τη δήλωση Ερντογάν για τα Ίμια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα κρίσιμα εθνικά θέματα»

ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τον ισχυρισμό του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν ότι φέτος δεν υπήρξε κρίση στα Ίμια επειδή το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας δεν έκανε «κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν», κατά την επέτειο του θερμού επεισοδίου του 1996 ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Ερντογάν: «Δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια γιατί δεν πήγαν οι Έλληνες»

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας διαχείρισης πρωτοφανούς ελαφρότητας από πλευράς κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Πριν λίγες μέρες μας είπαν ότι το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις παρασύρθηκε δυτικά από τον άνεμο, παρόλο που αυτός φυσούσε από τα Βορειοδυτικά. Την επόμενη μας είπαν ότι η Τουρκία δοκίμαζε τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας που κατά τη διάρκεια της κρίσης αντάλλασσε παραινέσεις ψυχραιμίας μεταξύ της» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συγκεκριμένη δήλωση.    

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  επισημαίνει ακόμα, ασκώντας επίσης κριτική στην ελληνική κυβέρνηση,  ότι «ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!». 

O ΣΥΡΙΖΑ πάντως  αναφέρει ότι «σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε».

 Καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωσή της:  «Ωστόσο, μετά από όλα αυτά, η παραίνεση για ψυχραιμία πρέπει να αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί ότι μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τα εθνικά μας θέματα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top