Τροπολογία για ΠΑΟΚ: Πέρασε με 156 «ναι» - Ποιοι «γαλάζιοι» έλειπαν

Η ατάκα Τσίπρα για πέναλτι και ο… διαιτητής του Τσακαλώτου

Με 156 ψήφους υπέρ και 90 κατά, σε σύνολο 246 παρόντων, πέρασε η τροπολογία, με την οποία σώζονται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη από τον κίνδυνο υποβιβασμού, λόγω πολυϊδιοκτησίας.

Το χρονικό της κόντρας για Ξάνθη-ΠΑΟΚ που έκανε άνω-κάτω και την πολιτική

Η ονομαστική ψηφοφορία έγινε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να κάνει ντρίμπλα στη Νέα Δημοκρατία, αφού αρκετοί βουλευτές της εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ποινές που αντιμετώπιζαν τα δύο σωματεία.

Μετά τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αφού ο ίδιος απείλησε με αποχώρηση εάν δε δικαιωνόταν ο ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει σαφές μήνυμα προς του γαλάζιους βουλευτές: όποιος δεν στηρίξει, φεύγει από το κόμμα.

Τροπολογία για ΠΑΟΚ: Όποιος δεν ψηφίσει, διαγράφεται

Αυτή είναι η τροπολογία της κυβέρνησης για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 απείχαν από την ψηφοφορία.

Απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, Σταύρος Αραχωβίτης, Εφη Αχτσιόγλου, Νίκος Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Σωκράτης Βαρδάκης και οι βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς (έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου) και Αντώνης Σαμαράς.

Με επιστολική ψήφο ψήφισαν οι:  Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταικούρας,  Χαρης Θεοχάρης Φωτεινή Πιπιλή, Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) και Αλέξανδρος Τριαναταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Πάμε να δούμε εάν είναι πέναλτι»

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν την ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία διέκοψε τις εργασίες της για την ψηφοφορία, είπε: «Πάμε να δούμε εάν είναι πέναλτι».

«Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη αυτού που κάνατε», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή.

«Για να διορθώσετε τα λάθη, φέρατε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο ποδοσφαίρου με αναδρομική ισχύ; Να ξέρετε ότι τον διαιτητή, που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν οι πάντες», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Λευτέρη Αυγενάκη.

ΣΥΡΙΖΑ για απουσία Σαμαρά: Αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης 

Επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απουσία του Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς», τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγουν: «Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top