Ζαγοράκης: Αποχωρώ από τη ΝΔ, εάν δε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ

Κάνει λόγο για «σοβαρά ηθικά ερωτήματα» στη διαδικασία

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης

«Βόμβα» ανεξαρτητοποίησης από τη Νέα Δημοκρατία άφησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής πήρε θέση στις ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με ψήφους 3-2 αποφάσισε την ανάκληση των πιστοποιητικών (δηλαδή τον υποβιβασμό) του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Ο κ. Ζαγοράκης χαρακτήρισε την απόφαση εξοργιστική, έκανε λόγο για «σοβαρά ηθικά ερωτήματα» και είπε πως, εάν δε δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, ο ίδιος δεν μπορεί να συνευρίσκεται στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του.

ΕΑΑ: Να υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας πως «υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή».

Η ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη:

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης»

Επίθεση και από Κουκοδήμο: Είναι φαρσοκωμωδία

Στο πλευρό του ΠΑΟΚ τάχθηκε και ο δήμαρχος Κατερίνης και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κουκοδήμος.

Ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού επιτέθηκε ευθέως στον Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «”πληγή” για τον ελληνικό αθλητισμό» και είπε πως είναι «εντεταλμένος συμφερόντων».

«Τάσσομαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και ζητώ να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία με την απόφαση που προκαλεί οργή σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι "πληγή" για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι εντεταλμένος συμφερόντων και κάνει κακό στη ΝΔ. Αυτοί που "μπήκαν από το παράθυρο" στη Ν.Δ. θα πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος και να μην τους δοθεί ποτέ ξανά η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη δυναμική, τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Αρχές και αξίες που ενέπνευσε ο Εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η αξιοσύνη και κυρίως σοβαρότητα πρέπει να επικρατήσουν στις τάξεις του αθλητισμού», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Κουκοδήμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top