Καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου και από τον εισαγγελέα Αθανασίου

Υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό

Σοβαρές καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου διατύπωσε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Κολοβάτσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, είναι ο τρίτος κατά σειρά εισαγγελέας, μετά την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή,  που καταφέρεται εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού, καταγγέλλοντας «σκοτεινές διαδρομές»  σε δικαστικές υποθέσεις..

«Σε μια επίσκεψη μου είπε. «Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου». Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών».

Κατήγγειλε ακόμη ότι δέχθηκε απειλές και παρεμβάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να ασκήσει διώξεις χωρίς στοιχεία σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Ο κ. Αθανασίου έκανε λόγο και για στενές σχέσεις της νυν εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας μάλιστα ότι με παρέμβασή του όταν ασθένησε νοσηλεύτηκε σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου.

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

«Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής» απαντά με δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, στα όσα ισχυρίσθηκε ο κ. Αθανασίου, ενώ ανακοίνωσε και ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του.   

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους.  Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε τρία χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κα Ράϊκου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε  την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία»  υποστηρίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

ΝΔ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

Με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Αθανασίου,  η ΝΔ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι αποδεικνύεται πως λειτουργούσε παρακράτος στο εσωτερικό της δικαιοσύνης. 

Αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ: 

«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. "Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος.  Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top