Αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνιση Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας

Λίγο πριν παραδώσει τα κλειδιά του προεδρικού μεγάρου στη Σακελλαροπούλου

Στις 12 Μαρτίου θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, όπως εξήγησε η πολιτική συντάκτρια του Star Ειρήνη Σαββοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Συγκεκριμένα, μια ημέρα πριν παραδώσει τα…  κλειδιά του Προεδρικού Μεγάρου στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο Προκοπης Παυλόπουλος θα κάνει την τελευταία του δημόσια εμφάνιση ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις μαζί του και όχι μόνο επιθυμεί ο κ. Παυλόπουλος να βρίσκεται στην τελετή, αλλά μετά από εισήγηση του θα τον βραβεύσει.

Η ΔΟΕ αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες  στη Λωζάνη να απονείμει στον Προκόπη  Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Ολυμπιακής Αξίας για την τεράστια συμβολή του στο Ολυμπιακό Κίνημα, τις αξίες και την ολυμπιακή κληρονομιά.

Η απονομή αυτής της τιμητικής διάκρισης θα γίνει πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία και δεν έχει δοθεί σε άλλον εν ζωή Έλληνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top