Πέρασε το άρθρο 50 για τα Κολέγια – Αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Για «υποκρισία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίκη Κεραμέως

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το άρθρο 50 για τα Κολέγια, το οποίο προβλέπει το διορισμό αποφοίτων κολεγίων στη δημόσια εκπαίδευση χωρίς τα πτυχία τους να έχουν ακαδημαϊκή αναγνώριση.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, και - επί των 289 παρόντων βουλευτών - υπέρ τάχθηκαν 153 βουλευτές έναντι 136 που καταψήφισαν.

Με αφορμή την επιστολή του ΔΟΑΤΑΠ, που ήρθε στη δημοσιότητα την Τετάρτη και αντέκρουε την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν, σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων εκπαιδευτικών από Κολέγια, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη Νίκη Κεράμεως ότι απέκρυψε από τη Βουλή την προειδοποιητική επιστολή, αλλά και όλα τα σχετικά έγγραφα για το θέμα των κολεγίων.

«Η υπουργός Παιδείας παραπλάνησε σκόπιμα τη Βουλή, αποκρύπτοντας από την εθνική αντιπροσωπεία τα απαραίτητα έγγραφα, και την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Αυτό που κάνει η κα Κεραμέως με τη ρύθμιση είναι παράφορη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη διαδικασία εντός και εκτός Κοινοβουλίου», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

H απάντηση της ΝΔ για τα κολέγια 

«Η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε καθόλου από την Ολομέλεια και τον ελληνικό λαό την ενημέρωση. Έκρινε ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετείται μέσα από τη διαδικασία που ακολούθησε. Ενημέρωσε τους εισηγητές όλων των κομμάτων, διάβασαν τις επιστολές και έχουν άποψη για το περιεχόμενό τους. Σήμερα, η κυβέρνηση, η πατρίδα συμμορφώνεται πρακτικά με το ενωσιακό δίκαιο», αντέτεινε, από τη πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπύρος Λιβάνιος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του ανάρτηση στο facebook, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας πως «το βασικό μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι ούτε η αριστεία ούτε η αξιοκρατία, αλλά η πελατεία. Η πελατεία των κολεγίων».

Για «υποκρισία» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Νίκη Κεραμέως

«Για τέσσερα χρόνια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζε κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των αποφοίτων των - λεγόμενων - κολεγίων, ως όφειλε με βάση το Ενωσιακό Δίκαιο. Επί τέσσερα χρόνια οι προκηρύξεις ΑΣΕΠ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναγνώριζαν κανονικά την επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων», είπε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

Ενδεικτικά, παρουσίασε:

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών - 2018.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - 2018.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης - 2018.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για γιατρό στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης - 2017.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για γιατρό στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - 2018.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για 186 θέσεις τακτικού προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού - 2018.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για προσωπικό στα δικαστήρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης - 2017.

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης 2018. Υπογραφή: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής 2017. Υπογραφή: Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

▪ Πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για εκπαιδευτικούς Γενικής Εκπαίδευσης 2016. Υπογραφή: Νικόλαος Φίλης.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η επαγγελματική ισοδυναμία των κολεγίων αναγνωρίζεται κανονικά. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και για να γίνει προφανώς αρεστή σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κηρύξει τάχα πόλεμο στα κολέγια και ψήφισε διάταξη που αποκλείει τους αποφοίτους τους από συμμετοχή σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικών. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έκαναν έως τότε!», είπε η υπουργός Παιδείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top