Παυλόπουλος για Τουρκία: Να υπερασπιστούμε το Δίκαιο της Θάλασσας

«Αν ανεχθούμε την αυθαιρεσία της, δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την ανάγκη να υπερασπιστεί η Ελλάδα το Δίκαιο της Θάλασσας, γιατί κατοχυρώνει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαιώματα, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Είναι ανάγκη να υπερασπισθούμε το Διεθνές Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο της Θάλασσας όχι μόνο γιατί κατοχυρώνει τα Δικαιώματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά γιατί αν ανεχθούμε την αυθαιρεσία της Τουρκίας δημιουργείται ένα προηγούμενο εξαιρετικά επικίνδυνο, το οποίο θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του Κόσμου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την συνάντησή του με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα η Κρήτη και τα νησιά

To άγνωστο παρασκήνιο και οι κρίσιμες στιγμές στη θητεία Παυλόπουλου

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι υποδειγματική Σύμμαχος. Έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αντίθετα με την Τουρκία η οποία, όπως το βλέπετε όλοι και το γνωρίζετε, όχι μόνο δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά ταξιδεύει με σημαίες ευκαιρίας» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από τους Συμμάχους και ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα που είναι η κρίσιμη ώρα και πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τόνισα προηγουμένως, και πρέπει να καταδικασθεί η αυθαιρεσία της Τουρκίας. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να παραμείνει απλά και μόνο παρατηρητής αυτών των εξελίξεων. Το τονίζω, αυτό είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ιδίου του ΝΑΤΟ. Γιατί όταν παραβιάζεται τόσο κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο από μία Σύμμαχό του μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στην ουσία αυτή η Χώρα βάλει εναντίον του ΝΑΤΟ. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», σημείωσε.

Τέλος, κάλεσε τα μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, να αναδείξουν και να υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν τις παραπάνω ελληνικές θέσεις, οι οποίες συμπλέουν με την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και κατέληξε επισημαίνοντας ότι δεν τελειώνει η συνεργασία τους, επειδή τελειώνει η θητεία του τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top