To άγνωστο παρασκήνιο και οι κρίσιμες στιγμές στη θητεία Παυλόπουλου

Από το δημοψήφισμα μέχρι την άρνηση των Προεδρικών Διαταγμάτων Τσίπρα

Άγνωστο παρασκήνιο από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας παρουσίασε το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για το  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  Star, από την κρίση του δημοψηφίσματος ως το χθεσινό τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού με το οποίο τον ενημέρωσε ότι δεν θα τον προτείνει για δεύτερη θητεία. 

Σήμερα με 21 κανονιοβολισμούς, ιρλανδικές και ελληνικές σημαίες έγινε δεκτός στo Δουβλίνο ο Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με την σύζυγο του, λίγες ώρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να μην ανανεωθεί η θητεία του. Και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην  Άγκυρα.
Πέρασαν 5 χρόνια από τον  Μάρτιο του 2015 που προτάθηκε από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πήρε 233 «ναι». 

Επίσημη επίσκεψη Παυλόπουλου στην Ιρλανδία μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ - ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΟΛΑΝΤ ΚΑΙ ΝΤΡΑΓΚΙ

Τον Ιούνιο του 2015 όταν ξέσπασε η καταιγίδα του δημοψηφίσματος πήρε τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν θα γίνω πρόεδρος της δραχμής, θα παραιτηθώ» του διαμήνυσε. Και τον Ιούλιο τηλεφώνησε σε Γιούνκερ , Ολάντ και Ντράγκι. «Η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ. Θα διασφαλίσω ότι θα υπάρξει συμφωνία»  τους διαβεβαίωσε, αν και ορισμένοι τον κατηγόρησαν ότι ταυτίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ:  ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Τον Δεκέμβριο του 2017  απάντησε στον θρασύ Ερντογάν μεσα στο προεδρικο για την συνθήκη της Λωζάνης. «Αυτή η συνθήκη για  εμάς είναι διαπραγμάτευση. Οι συνθήκες δεν αναθεωρούνται»  Η κριτική που δέχθηκε ήταν ότι κακώς συμφώνησε με την επίσκεψη Ερντογάν.

«Φρένο» Παυλόπουλου σε Ερντογάν: Αδιαπραγμάτευτη η συνθήκη της Λωζάνης

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ - ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τον Μάιο του 2018 πριν την συμφωνία των Πρεσπών τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.
«Πρέπει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία ότι θα γίνει συνταγματική αλλαγή του ονόματος. Ορισμένοι  είπαν ότι δεν έπρεπε να δεχτεί τη συμφωνία».

Ο Παυλόπουλος στέλνει μήνυμα στον Ζάεφ για τις… «ζαβολιές»

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Τον Δεκέμβριο του 2018   έθεσε δημόσια στον Γερμανό Πρόεδρο Στανμάγιερ το θεμα των γερμανικών αποζημιώσεων, «τις  οποίες θεωρούμε παγίως ενεργές και νομικά διεκδικήσιμες», όπως επισήμανε.   

Η ΕΠΙΣΤΡΙΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΩΝ : ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

Τον Ιούνιο του 2019, μετά την προκήρυξη εκλογών,  δεν υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα για τον διορισμό της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. 

ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Τον περασμένο Δεκέμβριο μέσω του πορτογάλου Ντε Σόουζα καταφερε, να μπλοκάρει προσωρινά  ο Γραμματέας του ΟΗΕ το τουρκολιβυκό Μνημόνιο. «Να μην πρωτοκολληθεί το μνημόνιο Τουρκίας -  Λιβύης» ζήτησε ο Έλληνας Πρόεδρος.  

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Χθες το μεσημέρι του τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός για να γίνει ο παρακάτω διάλογος σύμφωνα με πληροφορίες του Star.    

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Τιμώ όσα έχεις κάνει για τη χώρα. Θέλω όμως να σηματοδοτήσω την είσοδο σε μια νέα εποχή.
 

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:  Το κατανοώ και θα ήθελα να γνωρίζεις ότι εφόσον δεν με προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα ήθελα να είμαι υποψήφιος ούτε ως πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραμείνει στο προεδρικό Μέγαρο μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top