Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Καμία αμφισβήτηση για το καθεστώς στο Αιγαίο

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς και παράνομες ερμηνείες κάνει λόγο η Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις εμπρηστικές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποιίος δήλωσε σε συνέντευξη ότι υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους»

Τουρκία: Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη και ερευνητικό πλοίο στη Μεσόγειο

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους. Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στο CNN Turk: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση όπως στο Καρντακ (Ίμια)».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top