Απάντηση ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Καμία αμφισβήτηση για το καθεστώς στο Αιγαίο

Για ανυπόστατους ισχυρισμούς και παράνομες ερμηνείες κάνει λόγο η Ελλάδα

Το υπουργείο Εξωτερικών

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις εμπρηστικές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποιίος δήλωσε σε συνέντευξη ότι υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους.

«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση», δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Τσαβούσογλου: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους»

Τουρκία: Στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη και ερευνητικό πλοίο στη Μεσόγειο

«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους. Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στο CNN Turk: «Υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους ούτε στην Συνθήκη Λωζάνης, ούτε στην συνθήκη Ειρήνης του 1948. Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε διερευνητικές επαφές για να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Για να μην συμβεί πάλι κάποια κρίση όπως στο Καρντακ (Ίμια)».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top