Κ. Μακρή: Το μεταναστευτικό η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης

Το επεισόδιο εις βάρος Μηταράκη και οι επόμενες κινήσεις

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις στο μεταναστευτικό, προκειμένου να φανεί το αποτέλεσμα. Η Κάτια Μακρή μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα πληροφορίες για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ενώ σχολίασε σχετικά με το επεισόδιο εις βάρος του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Χίο:  «Δε χρειάζονταν η αποδοκιμασία στον Νότη Μηταράκη, φαινόταν εδώ και καιρό ότι το μεταναστευτικό απειλεί να γίνει τσουνάμι. Είναι η αχίλλειος πτέρνα της κυβέρνησης».  

Πέταξαν μπουκάλια στη Χίο - Προπηλάκισαν τον Μηταράκη

Το πρώτο που σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star είναι να φέρει   στην ενδοχώρα 500 ασυνόδευτα παιδιά από τα νησιά που θα φιλοξενηθούν σε 20 δομές (από 25 παιδιά στη καθεμιά).  Επίσης, σε 10 νέες δομές που θα είναι έτοιμες μέχρι τον  Μάρτιο θα μετακινήσουν και άλλους  20.000 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Αποκλειστικό Star: Τι είπε o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  

Την Τετάρτη αναμένονται τα αιτήματα των δημάρχων, όπως για δρόμους, βιολογικούς καθαρισμούς και εκπαιδευτικούς και θα τα ικανοποιήσουν αμέσως προκειμένου να μειώσουν τις αντιδράσεις. 

Σχολίασε καταλήγοντας η Κ. Μακρή: 

«Βέβαια και το Νοέμβριο μας έλεγαν ότι θα φέρουν 20.000 στην ενδοχώρα και ήρθαν 21. 163. Όμως,  αποδείχθηκαν σταγόνα στον ωκεανό,  γιατί  60.000 μπήκαν όλη τη χρονιά,  οπότε έμειναν άλλοι 40.000 . Κι αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος, για τον οποίον αν δεν επιταχύνουν την απονομή ασύλου και τη φύλαξη των συνόρων, δε θα έχει τελειωμό». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top