Ρουσόπουλος: Ο EastMed θωρακίζει την Ευρώπη

«Το διεθνές δίκαιο είναι το όπλο της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία»

«Ο αγωγός EastMed είναι ένα θέμα που θωρακίζει γενικότερα την Ευρώπη», είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, μιλώντας στον Σκάι, «πριν από 10 χρόνια η βόρεια Ευρώπη είχε αντιμετωπίσει τεράστια θέματα από τη διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να “παγώσουν” οι μεταφορές αερίου προς την Ευρώπη. Τότε, η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτηκε ότι πρέπει να γίνει ο αγωγός EastMed, ελπίζω να γίνει πράξη σύντομα».

Μητσοτάκης για EastMed: Πολύ σημαντική μέρα για Ελλάδα

Υπογράφεται ο EastMed: Τι σημαίνει και τι αλλάζει για την Ελλάδα

Σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και τις αντιδράσεις της Άγκυρας για τον αγωγό, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως το πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα παραμείνει όσο ο Ερντογάν ακολουθεί την ίδια πολιτική.

«Η Ελλάδα εδώ  και δεκαετίες έχει αποφασίσει πως το όπλο της απέναντι στις ανόητες και άνευ ιστορικότητας διεκδικήσεις της Τουρκίας είναι το διεθνές δίκαιο», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος – απαντώντας στο εάν η Ελλάδα θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης – πρόσθεσε: «Η Χάγη είναι ένας τρόπος λύσης κάποιας διαφοράς, το πότε και πώς θα προσφύγουν είναι κάτι που – κατά τη γνώμη μου – πρέπει να κριθεί ανάλογα με τη στιγμή».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top