Πρόεδρος Δημοκρατίας:Το όνομα της Μ.Γιαννάκου στο τραπέζι των υποψηφιοτήτων

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του στις 10/1

O χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου ενοίκου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του στις 10 Ιανουαρίου και τα σενάρια έχουν πάρει φωτιά.  

Άρχισε η… προεδρολογία: Ποια ονόματα παίζουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το νέο πρόσωπο  που ήρθε να προστεθεί στο παζλ των πιθανών υποψηφιοτήτων είναι η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου. Είναι γυναίκα, πολιτικός , κεντροδεξιά κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που κατά καιρούς έχει σκιαγραφήσει ο Πρωθυπουργός. Η ίδια πάντως, πριν ακουστεί το όνομά της, «ψήφιζε» Προκόπη Παυλόπουλο. 

«Ο Παυλόπουλος είναι καλός πρόεδρος»

Κανείς δε γνωρίζει αν μια πιθανή υποψηφιότητα Γιαννάκου, θα έβρισκε άλλους υποστηρικτές, πλην Νέας Δημοκρατίας. Η προοπτική ωστόσο, ο επόμενος πρόεδρος να είναι γένους θηλυκού, ενθουσιάζει τις κυρίες του κοινοβουλίου.

«Θέλουμε γυναίκα Πρόεδρο. Η Φινλανδία δείχνει τον δρόμο» δήλωσε η Ζέττα Μακρή, βουλευτής ΝΔ.

Η κυβέρνηση «φωτογραφίζει» πολιτική υποψηφιότητα

Ο υπουργός Επικρατείας πριν από μερικές είχε φωτογραφήσει πολιτικό πρόσωπο για την προεδρική καρέκλα, λέγοντας πως «πρέπει να είναι σθεναρός υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων». Με αυτόν τον τρόπο απέκλεισε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί εκτός του πολιτικού στίβου. Τον πρόεδρο του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλη Σκουρή, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλο αλλά και τρεις κυρίες την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, την ακαδημαϊκό Μαρία Ευθυμίου και την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.  

Κάθε στέλεχος και μια… πρόταση

Στο παρασκήνιο πάντως, η μάχη έχει ανάψει και η ΝΔ έχει μοιραστεί σε στρατόπεδα. Γεωργιάδης , Βορίδης, Καραγκούνης, έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ του Αντώνη Σαμαρά. Μια υποψηφιότητα που δε φαίνεται όμως να εξασφαλίζει ευρύτερη αποδοχή. Καραμανλής, Κακλαμάνης, Μπακογιάννη, Κεφαλογιάννη «ψηφίζουν» Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δε βγήκε ποτέ από το παιχνίδι. 

«Μας έχει ικανοποιήσει απόλυτα ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είπε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Τον Προκόπη Παυλόπουλο έχει προτείνει εξαρχής ο Αλέξης Τσίπρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top