Χρήση πλαστικής σφαίρας από την ΕΛΑΣ στο Κουκάκι καταγγέλλει ο Ραγκούσης

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τη χρήση τους

Καταγγελία για τη χρήση πλαστικής σφαίρας από την ΕΛΑΣ κατά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση  καταλήψεων στο Κουκάκι έκανε σήμερα ο  τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τρία υπό κατάληψη κτίρια- Ένταση και προσαγωγές

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι σύμφωνα με  ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ και Ερυθρός Σταυρός οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τουλάχιστον μια γυναίκα εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.

Σκληρή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη: «Με ποια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης, σημειώνοντας δηλώνοντας ως έχει «την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την παράνομη και καταχρηστική αστυνομική βία με την οποία παραβιάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος».

Ο κ. Ραγκούσης επισυνάπτει στην ανακοίνωσή του και μια φωτογραφία από ιατρικό έγγραφο. Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, έχει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Με βάση τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων ΕΛΠΙΣ κι Ερυθρός Σταυρός, τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες.
Πρώτον. Στην επιχείρηση των ΜΑΤ στο Κουκάκι ασκήθηκε παράνομη αστυνομική βία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στην ιδιοκτησία τους. Επίσης, τουλάχιστον μία γυναίκα πυροβολήθηκε εξ επαφής με πλαστική σφαίρα.
Δεύτερον. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε ψέματα και προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά περιστατικά». 

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΛΑΣ 

«Είναι απολύτως ψευδές» απαντάει η αστυνομία,  καθώς πλαστικές σφαίρες δεν χρησιμοποιούνται λόγω επικινδυνότητας. Αντ’  αυτών υπάρχουν κάποιες άλλες συσκευές που εκτοξεύουν ελαστικές μπάλες σε μέγεθος πινγκ-  πονγκ

Αναφέρει συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία:  

«Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων. 

Σε κάθε περίπτωση Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, έχει ξεκινήσει την προανακριτική διαδικασία για όλα όσα συνέβησαν στις χθεσινές επιχειρήσεις».   

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που πήγε να κρύψει  ο κ. Χρυσοχοΐδης

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει "ελαστικές μπάλες"», αναφέρει για το ίδιο ζήτημα το  γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που προσθέτει ότι «η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».

καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top