Συνάντηση Σημίτη – Γεννηματά στον απόηχο του άρθρου του

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά

Γεννηματά και Σημίτης

Με τον Κώστα Σημίτη, μετά από δική της πρωτοβουλία, συναντήθηκε η Φώφη Γεννηματά στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η κα Γεννηματά εξέθεσε στον κ. Σημίτη τα τέσσερα σημεία που προτείνει για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και τα οποία συγκροτούν μια συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική.

Αφορούν στην έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρώπης και των διεθνών οργανισμών, την ενίσχυση των συνεργασιών της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμη της χώρας και την επιδίωξη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με τις όμορες χώρες.

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο του άρθρου του πρώην πρωθυπουργού στα «ΝΕΑ» για τα ελληνοτουρκικά και τον θόρυβο που προκλήθηκε, καθώς στο εξώφυλλο της εφημερίδας εμφανιζόταν ο κ. Σημίτης να λέει «Για όλα φταίει ο Καραμανλής».

Με ανακοίνωση, που εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός στη συνέχεια, έδειξε να μη συμφωνεί με τον τίτλο τονίζοντας ότι προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς «μου ήταν πάντα ξένοι».

«Το σημερινό  μου άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχει τίτλο ‘’μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε’’ και αναφέρεται στη συμφωνία του Ελσίνκι. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για πολιτικούς, όπως εκείνος που αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, μου ήταν πάντα ξένοι», δηλώνει ο κ. Σημίτης.

Στο άρθρο του, ο κ. Σημίτης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ελσίνκι και προέκρινε πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top