Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης και νέα μείωση ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ξεκινά η συνεργασία δημόσιων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα

Τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2020 και την υλοποίηση της β΄ φάσης της μείωσης του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού.  

Τσίπρας: Προϋπολογισμός ταξικής μονομέρειας και πολιτικής απάτης

«Ο προϋπολογισμός δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για την μεσαία τάξη και για τους μισθωτούς. Ξέρω ότι μέχρις στιγμής δεν έχουν ωφεληθεί από τις πολιτικές μας στο βαθμό που θα περίμεναν. Αυτό όμως αλλάζει. Καθώς, μήνα τον μήνα, θα δημιουργείται με ασφάλεια και πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, δεσμεύομαι ότι το 2020 ξεκινά, επιτέλους, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης. Στο ίδιο διάστημα ακολουθεί και η δεύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%, σε συνδυασμό όμως, με τις νέες αντικειμενικές αξίες», ώστε να μην πληρώνουν το ίδιο στις ακριβές περιοχές της  Μυκόνου με άλλες περιοχές, όπως διευκρίνισε.   

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά η πιλοτική συνεργασία τριών δημόσιων νοσοκομείων με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το σουηδικό μοντέλο, όπως αναφερόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ.   
Όπως επίσης ανέφερε τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού είναι ότι «συνδυάζει την κοινωνική φροντίδα με την ανάπτυξη και δίνει έμφαση στη μεσαία τάξη, διορθώνοντας παλαιότερες αδικίες, αλλά και ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις και νέες δουλειές».
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ

Με όρους… ψυχανάλυσης απάντησε προηγουμένως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή με την οποία ολοκληρώνεται η πενθήμερη συζήτηση του Προύπολογισμού του 2020. 

«Οι ψυχολόγοι λένε ότι υπάρχουν πέντε στάδια διαχείρισης συναισθημάτων μετά από κάποια μεγάλη απώλεια. Εν προκειμένω ήταν η απώλεια της εξουσίας. Η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η κατάθλιψη και η αποδοχή. Αν κρίνω από το ύφος σας είστε στο στάδιο του θυμού.

Εύχομαι να φτάσετε στο στάδιο της αποδοχής χωρίς να περάσετε από τα άλλα δύο στάδια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μέσα σε χειροκροτήματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και με τον κ. Τσίπρα να χαμογελάει.  

Ο πρωθυπουργός σήκωσε επίσης το «γάντι» απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ισχυρισμό περί προϋπολογισμού «πολιτικής απάτης» από την κυβέρνηση: «Κύριε Τσίπρα δεν είστε ανιχνευτής απάτης, είστε παραγωγός απάτης». 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης κατά την έναρξη της ομιλίας του: «Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ. Ο φετινός προϋπολογισμός δεν περιέχει εκπλήξεις και πυροτεχνήματα. Αποτυπώνει σε αριθμούς τις πολιτικές για τις οποίες λάβαμε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού». Πρόσθεσε επίσης: «Εμείς ξέρουμε.  Κάποιοι άλλοι δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν και οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα από εκείνους».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι  «δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, ούτε ότι η τελευταία έκθεση της ΕΕ είναι θετικότερη», διαφωνώντας με το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι τα επιτόκια έπεσαν λόγω της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top