Τσίπρας: Προϋπολογισμός ταξικής μονομέρειας και πολιτικής απάτης

Έμφαση και στην κριτική της πολιτικής για τη δημόσια ασφάλεια

"Προϋπολογισμό ταξικής μονομέρειας, νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και πολιτικής απάτης" χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020 , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή.

Κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό από την αντιπολίτευση

Υποστήριξε ότι «τίποτε καλό δεν προβλέπει, για τους πολλούς, για την Υγεία, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, τη μεσαία τάξη, ενώ αντίθετα για τους λίγους και εκλεκτούς προϋπολογίζει» από ελαφρύνσεις φορολογικές και άλλες, μέχρι επιχορηγήσεις, και «δώρα», συχνά φωτογραφικά".«Έχετε γεμίσει με απάτη την πολιτική ζωή του τόπου», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν ελαφρύνει τη μεσσία τάξη από τα βάρη, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά, αλλά έρχεται και την επιβαρύνει.   

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  

Εκτεταμένη αναφορά στα θέματα νόμου και τάξης έκανε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Σκληρή ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη: «Με ποια πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Χαρακτήρισε «χυδαία απάτη το δόγμα σας περί ασφάλειας, περί νόμου και τάξης» και αναφέρθηκε: «στις επελάσεις των ΜΑΤ του κυρίου Χρυσοχοΐδη, λες και βρισκόμαστε σε κατεχόμενη χώρα. Εκτός πια κι αν οι εικόνες αστυνομικών που κακοποιούν και ξεγυμνώνουν νέους ανθρώπους, φορούν κουκούλες σε πολίτες, λες και προορίζονται για το Γκουαντάναμο, μόνο και μόνο επειδή ζητούν την εφαρμογή του νόμου και τη παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία τους, αν οι εικόνες αστυνομικών να ασχημονούν με χίλιους δυο τρόπους, χωρίς μάλιστα να υπολογίζουν την παρουσία μαρτύρων, είναι εικόνες ευνομούμενης χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top