Στις αρχές του 2020 μπαίνουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

Γιατί καθυστερεί η καταβολή της α΄ δόσης

Η καταβολή της πρώτης δόσης για την επένδυση του Ελληνικού καθυστερεί. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Aνάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, οι μπουλντόζες θα μπουν την νέα χρονιά. 

Tο τίμημα της 1ης δόσης για την επένδυση στο Ελληνικό ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ και όπως έδειξε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, τα έργα δεν έχουν αρχίσει και δεν έχει αλλάξει τίποτα στην περιοχή. Μόλις όμως μπουν οι  μπουλντόζες, το τοπίο θα αλλάξει εντελώς, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν και ευκαιρίες για χιιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 

Κάλεσμα Γεωργιάδη σε Αμερικανούς επενδυτές: Τώρα είναι η ώρα

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΟ 2020 ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 

"Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Λάμδα. Τα νέα είναι εξαιρετικά θετικά! Ο στόχος παραμένει στις αρχές του 2020 να μπει επιτέλους η πολυπόθητη μπουλντόζα και να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό" σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

Στο «φουλ» οι μηχανές για την επένδυση στο Ελληνικό

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΤΙ "ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ" ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 

Γιατί όμως ακόμη δεν έχει κατατεθεί η προκαταβολή ώστε να αρχίσουν τα έργα;  Στις 8 Νοεμβρίου  σωματεία του υπουργείου Πολιτισμού προσέφυγαν στο ΣτΕ, αντιδρώντας στη διάταξη που προέβλεπε διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων του Ελληνικού από την αγοράστρια ιδιωτική εταιρία. 

Απαράβατος όρος όμως της σύμβασης ορίζει πως για να κατατεθεί η προκαταβολή, πρέπει να μην εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης. Άρα πρέπει να δοθεί λύση για την προσφυγή των σωματείων του υπουργείου Πολιτισμού στο ΣτΕ.  

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ 

Προς τον Άγιο Κοσμά θα στηθεί το οικιστικό κομμάτι και η μαρίνα. Μέσω της πεζογέφυρας θα συνδέεται η μαρίνα με το καζίνο, που θα φτιαχτεί στο νότιο άκρο της έκτασης. Τέλος, στο βόρειο τμήμα θα χτιστούν οι μεγάλοι ουρανοξύστες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων θα μπει στα ταμεία του Δημοσίου την άνοιξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top