Αλλαγές σε δίπλωμα οδήγησης: Θα δίνεται από τη μέρα της εξέτασης

Με έκδοση προσωρινής άδειας από το υπουργείο

Δίπλωμα οδήγησης

Να οδηγούν από την ίδια κιόλας ημέρα που πέτυχαν στις εξετάσεις για την άδεια οδήγησης θα μπορούν οι πολίτες.

Όπως προβλέπει διάταξη στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα υδατοδρόμια, θα εκδίδεται προσωρινή άδεια οδήγησης μετά την επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις.

Η άδεια θα εκδίδεται αμέσως από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των περιφερειών της χώρας και θα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η προσωρινή άδεια οδήγησης θα χορηγείται από το σύστημα σε ψηφιακή μορφή.

Με την προσωρινή άδεια οδήγησης επιτρέπεται η οδήγηση της οικείας κατηγορίας οχήματος αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας και για χρονικό διάστημα έως και την ημερομηνία παραλαβής του εντύπου της άδειας οδήγησης και σε κάθε περίπτωση το πολύ έως τέσσερις μήνες από την ημερομηνία επιτυχίας στην οικεία δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς ή την ημερομηνία υποβολής της αιτήσεως με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, αντίστοιχα.

Η Περιφέρεια Αττικής, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η διάταξη αποτελεί πρόταση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας και την είχε καταθέσει πρόσφατα προσωπικά στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top