Γιορτή μίσους στα Σκόπια κατά της Ελλάδας

Συνθήματα για ελευθερία στη… «Μακεδονία του Αιγαίου»

Γιορτή μίσους μαζί με Έλληνες δίγλωσσους οργάνωσαν στα Σκόπια οι εθνικιστές. Συγκεντρώθηκαν στο μνημείο της δήθεν «γενοκτονίας των Μακεδόνων του Αιγαίου» εγείροντας ανύπαρκτα ζητήματα μειονότητας και αποζημιώσεων, ακριβώς απέναντι από τη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας. 

 «Το Αιγαίο είναι η ψυχή της Μακεδονίας» δήλωσε ο αρχηγός των εθνικιστών και πρόεδρος του αυτοαπακαλούμενου  «Παγκόσμιου Συμβουλίου Μακεδόνων» Τοντόρ Πετρόβ, ο οποίος παρουσιάζει τη Μακεδονία σαν δική τους χώρα που έφτανε ως την Λάρισα! 

«Η Μακεδονία δεν ήταν ποτέ ελληνική. Η Ελλάδα ήταν κάτω από τον Όλυμπο. Κατέλαβαν την Μακεδονία και έκαναν γενοκτονία στους Μακεδόνες που συνεχίζεται μέχρι σήμερα» ανέφερε προκλητικά ο Πετρόβ. 

Τα Σκόπια ενοχλούνται από το «Macedonia The GReat»

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ

Τα πλακάτ έγραφαν «σταματήστε τη γενοκτονία του μακεδονικού έθνους»  και «το Αιγαίο είναι η ψυχή της Μακεδονίας». Εκεί ήταν και δίγλωσσοι από τη Φλώρινα,  την έδρα του «Ουράνιου Τόξου», το οποίο ζητάει  αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», αλλά στις ευρωεκλογές ήρθε μόλις έκτο  στην έδρα του,  με 1123 ψήφους. 

Ξήλωσαν το όνομα Βόρεια Μακεδονία και από την πινακίδα στα σύνορα!

Ο νεαρός  πρόεδρος  των ψευδομακεδόνων του Αιγαίου, εμφάνισε σαν δήθεν μειονότητα  τους μισούς Έλληνες.  «Υπάρχουν ακόμη εκατομμύρια Μακεδόνες  και επιζώντες από τον εμφύλιο στη Μακεδονία που ζουν στην Ελλάδα» υποστήριξε Ο Αλέξαντερ Γιανέφσκι, πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Σωματείων «Μακεδόνων» του Αιγαίου.  

ΑΣΤΡΟΝOΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ:  ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το «κερασάκι»; Απείλησαν να πάνε στα διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσουν αστρονομικές  αποζημιώσεις από την Ελλάδα, 15 φορές όσο το ελληνικό ΑΕΠ! 

Οι εθνικιστές στα Σκόπια είναι πολέμιοι της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί θέλουν  η χώρα τους να λέγεται σκέτο «Μακεδονία»,  αλλά ορισμένοι ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν για να  εγείρουν ανύπαρκτα ζητήματα, όπως η ύπαρξη δήθεν μειονότητας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top