Μητσοτάκης: Και φέτος κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους

Δεσμεύθηκε και για νέες μειώσεις φόρων

Στους πιο αδύναμους θα κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα» του Σκάι και στον Γιώργο Αυτιά, ενώ διαβεβαίωσε ότι και φέτος θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα, στο τέλος του χρόνου.          

«Θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα. Θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο, πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020» τόνισε ο πρωθυπουργός.  Όπως συμπλήρωσε, «η  κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο. Ανακουφίζει τους πιο αδύναμους. Κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας». 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Όσον αφορά το μεταναστευτικό - προσφυγικό ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης:  

«Είμαστε υποχρεωμένοι στην πολιτική να διαχειριζόμαστε το απρόοπτο. Η έξαρση του προσφυγικού είναι κάτι απρόοπτο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαντάμε με έμφαση. Απαντάμε σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τώρα μπαίνει ο χειμώνας οι ροές θα μειωθούν. Έχουμε άλλη πολιτική γιατί αλλάξαμε τον νόμο περί ασύλου. Σχεδόν καμία αίτηση ασύλου δεν τελεσιδικούσε. Υπήρχε γενικά μία χαλαρότητα. Το θέμα σφίγγει. Θα δημιουργηθούν κλειστά ελεγχόμενα προαναχωρησιακά κέντρα. Το που και το πόσα λίγο υπομονή και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση». 

Για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε:   

«Η Ευρώπη χρειάζεται μία ενιαία πολιτική ασύλου. Ο κ. Ζεεχόφερ είπε ότι μπορεί να μετακινούνται αιτούντες άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν ολοκληρωθεί η αίτηση ασύλου. Ελπίζουμε ότι δεν θα είμαστε πια οι μόνοι εμείς που θα επεξεργαζόμαστε αιτήσεις ασύλου επειδή βρισκόμαστε στα σύνορα. Και κάτι ακόμα τα σύνορα θα φυλάσσονται». 
 
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Με αφορμή  τις χθεσινές συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση από την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και τη σημερινή επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα. Όταν είχα έρθει στην εκπομπή σας είχα δεσμευθεί για 3 πράγματα: θα μειώσουμε τους φόρους θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία». 

Ο ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΤΑ  ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις εφαρμογή  του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και στη χρήση κράνους για τους οδηγούς δικύκλων. «Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμοστεί οριζόντια και πρέπει να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα. Θα είμαι κάθετα αυστηρός στο κράνος στο δίκυκλο και δίνω ένα μικρό κίνητρο δίνοντας μία μείωση του ΦΠΑ στα κράνη».   

O κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων με ηλεκτροκίνητα με πρώτο βήμα τα βουλευτικά αυτοκίνητα που θα είναι όλα ηλεκτροκίνητα. « Πρέπει να αλλάξει ο στόλος των αυτοκινήτων. Τα λεωφορεία μας-χρειαζόμαστε περίπου 1.000- στη μεγάλη τους πλειοψηφία θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Θα ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Θα υπάρξει συνολική παρέμβαση από το υπουργείο Υποδομών» τόνισε.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top