Τασούλας για την επιστολή Τσίπρα: Αναλαμβάνω την ευθύνη, ισχύει η εξαίρεση

Συνεχίζεται το «πινγκ - πονγκ» για την προανακριτική της Novartis

Αλέξης Τσίπρας Κώστας Tασούλας Βουλή

Την απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στην επιστολή που του έστειλε σήμερα και στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι δεν ισχύει η εξαίρεση για τους Δημήτρη Τζανακόπουλο – Παύλο Πολάκη από τη συμμετοχή τους στην προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.   

 Απάντηση Τσίπρα στον Τασούλα: "Δε συναινώ στην υπονόμευση της Βουλής"         

«Διαφωνώ με την άποψη αυτή του κ. Τσίπρα.  Η διαδικασία εξαίρεσης θεωρώ ότι  υπάρχει από τη στιγμή που η επιτροπή έχει αρμοδιότητα εισαγγελέα. Δεν μπορεί σε μια υπόθεση να είναι κάποιος και εισαγγελέας και μάρτυρας» τόνισε ο κ. Τασούλας ο οποίος πρόσθεσε:   «Θα προχωρήσουμε βάσει της απόφαση  του θεσμού της εξαίρεσης. Αφού τουλάχιστον μου αναγνωρίζει την ευθύνη για την εξαίρεση, αυτή θα την αναλάβω». 

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι θα γίνει γίνει συνεδρίαση την Πέμπτη και θα θεωρήσει ότι εφόσον δεν αντικαθιστά τους δύο  βουλευτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει η Προανακριτική ως έχει.  

Για το ενδεχόμενο να  εμφανιστούν στη συνεδρίαση ο Π. Πολάκης και ο Δ. Τζανακόπουλος, απάντησε ο κ. Τασούλας  ότι το ζήτημα  θα το χειριστεί το προεδρείο και «θα δούμε τι θα γίνει, το ζήτημα είναι σοβαρό, να βρεθεί η αλήθεια και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα». 

Δεν θέλησε πάντως ο κ. Τασούλας να απαντήσει σε ερώτηση, την οποία χαρακτήρισε «υποθετική» για το  ενδεχόμενο να υπάρξει μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά κατά Πολάκη -  Τζανακόπουλου, ενώ παρατήρησε ότι είναι σε διαφορετικό ύφος η επιστολή του κ. Τσίπρα από την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.  «Η διαφωνία του κ. Τσίπρα είναι ριζική όχι χρονική! Θεωρεί ότι μπορεί κάποιος να είναι κ μάρτυρας και εισαγγελέας. Εμένα αυτό μου φαίνεται εντελώς λάθος» τόνισε, ενώ πρόσθεσε   ότι «φαντάζει ακόμη μακρινό το σενάριο της Φρουράς», ώστε να μην επιτραπεί η συμμετοχή των δύο συγκεκριμένων βουλευτών στη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top