Γεραπετρίτης: Πέρα από πολιτικά στεγανά ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τι αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας για τις σκέψεις του Μαξίμου

Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας  θα είναι πέρα από πολιτικά στεγανά  δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής και αναλύει το προφίλ που θα πρέπει να έχει ως πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα. 

«Η αίσθηση που αποκομίζω είναι ότι όχι μόνο θα επιδιώξουμε, αλλά και θα καταφέρουμε και στο κεφάλαιο αυτό, να έχουμε την αναγκαία συναίνεση από ένα ευρύ φάσμα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Η διάθεση την οποία έχουμε και ανεξαρτήτως της Αναθεώρησης του Συντάγματος, έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία, η πολιτική διάθεση είναι να επιλεγεί ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού, και στο πλαίσιο αυτό, θα είναι ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να συγκεντρώσει μία πολύ ευρύτερη πολιτική και κοινωνική αποδοχή. Σε αυτό το σημείο νομίζω είναι διατυπωμένη η βούληση του πρωθυπουργού, ότι θα αναζητήσουμε υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας πέρα και πάνω από τα πολιτικά στεγανά, θα αναζητήσουμε έναν Πρόεδρο που θα εκφράζει την ενότητα και την αλληλεγγύη του ελληνικού έθνους και θα μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμα με σεβασμό και με ευρύτατη αποδοχή. Θέλουμε συναίνεση με τα κόμματα και με την κοινωνία» επισημαίνει ο κ. Γεραπετρίτης. 

«Ευτυχώς η Ελλάδα έχει παραγάγει σπουδαία τέκνα, και από αυτή την πολύ μεγάλη δεξαμενή ο πρωθυπουργός και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της πλειοψηφίας θα αναζητήσει τις υποψηφιότητες που θα εκφράζουν το σύνολο του ελληνικού λαού» απαντά επίσης σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Γεραπετρίτης, 

Όσον αφορά το αν αυτό σημαίνει  ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα προτείνει τον σημερινό Πρόεδρο για ανανέωση της θητείας του, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει: «Είναι πάρα πολύ πρώιμο να τοποθετηθούμε πάνω στο ζήτημα αυτό, βάσει συγκεκριμένων προσώπων. Εγώ θέλησα, απλώς, να προσδιορίσω τα πολιτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι ο σημερινός Πρόεδρος έχει υπηρετήσει με συνέπεια και με συνταγματική τάξη το αξίωμά του. Θα ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, έτσι ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τον τρόπο εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, και στη συνέχεια θα αξιολογήσουμε τις υποψηφιότητες. Είναι νομίζω, προς το παρόν, και σε χρόνο αρκετά μακρινό από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ένδειξη αμετροέπειας να συζητάμε ενόσω υφίσταται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παυλόπουλος». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top