Novartis: Κατέθεσε ως μάρτυρας ο Γεωργιάδης στον Άρειο Πάγο

Τι ερευνά η Δικαιοσύνη και τι ζήτησε από τις ΗΠΑ

Άδωνις Γεωργιάδης στον Άρειο Πάγο

Οι εισαγγελείς ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης της Novartis πέρα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αναζητώντας έγγραφα και άλλα στοιχεία από οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα εντός η εκτός Ελλάδος. 

Κατόπιν αιτήματος της Βουλής οι εισαγγελείς διαβιβάζουν σήμερα τα υπόλοιπα αντίγραφα της δικογραφίας για να συσχετιστούν στο φάκελο της προκαταρκτικής επιτροπής. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ των εγγράφων περιλαμβάνεται και έγγραφο των δυο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. 

Με το έγγραφο τους ζητούν να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας και σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη καθώς επίσης να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών. Τέλος, να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμα της. 

ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 

Επί σχεδόν δυο ώρες κατέθετε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο της έρευνας  για τους χειρισμούς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis

Σύμφωνα με τον  συνήγορο του υπουργού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε ως μάρτυρας, εφ όλης της ύλης. 

Ο Μ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Γεωργιάδης προσήλθε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου  Όχι ως μηνυτής, όχι ως διάδικος αλλά ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας αυτής της δυσώδους υπόθεσης και ειδικά για όσα ανέφεραν οι εισαγγελείς Ιωάννης Αγγελής και Ελένη Ράικου, οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους από πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα.   

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top