Πέτσας: Μειώσεις χρεώσεων από τις τράπεζες μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη

Θα ανοίξει η «στρόφιγγα» για δάνεια το 2020 σε επιχειρήσεις - νοικοκυριά

Στέλιος Πέτσας

“Περιμένουμε μειώσεις των χρεώσεων και όχι αυξήσεις, αυτό περιμένει και ο πρωθυπουργός, σε μία κατεύθυνση που θα ικανοποιεί και τις τράπεζες και τους καταναλωτές” ανέφερε στον Αlpha 989 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των τραπεζών για το θέμα των επιπλέον τραπεζικών χρεώσεων, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.   

Δέσμευση τραπεζών σε Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τις χρεώσεις τους

Ο κ. Πέτσας προέβλεψε μία σημαντική πιστωτική επέκταση το 2020 σημειώνοντας πως “όταν οι τράπεζες ελευθερωθούν από το βαρίδι των κόκκινων δανείων, θα μπορέσουν να δώσουν ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά”.

Για το επενδυτικό νομοσχέδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως στόχος του είναι η απελευθέρωση από τις αγκυλώσεις της οικονομίας και της γραφειοκρατίας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι το πακέτο μέτρων υπέρ της ενίσχυσης των οικογενειών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος έρχεται να «κουμπώσει» με το επενδυτικό νομοσχέδιο.

NOVARTIS – ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

«O κ. Γεωργιάδης έχει γίνει όμηρος μίας υπόθεσης που κατέληξε από μεγάλο σκάνδαλο να είναι μεγάλη σκευωρία» είπε ο κ. Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με τη δήλωση Γεωργιάδη για Α. Τσίπρα και Π. Πολάκη, που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Πέτσας απάντησε πως δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση αναφορικά με την δήλωση του υπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top